Antena Căutare

Cum ar putea România să evite un scenariu similiar cu cel din Italia, care are mii de decese. Alexandru Rafila, ferm: ”Trebuie să limităm deplasările!”

Numărul cazurilor de coronavirus din România crește de la o zi la alta, iar tot mai multe voci vorbesc despre un scenariu similar cu cel din Italia. Acesta ar putea fi, însă, evitat, potrivit lui Alexandru Rafila, președinte al Societății Române de Microbiologie. 

Cum ar putea România să evite un scenariu similiar cu cel din Italia, care are mii de decese. Alexandru Rafila, ferm: ”Trebuie să limităm deplasările!”
Cum ar putea România să evite un scenariu similiar cu cel din Italia, care are mii de decese. Alexandru Rafila, ferm: ”Trebuie să limităm deplasările!”

Conform acestuia, scenariul similiar cu cel din Italia ar putea fi evitat în România, cu două condiții și anume, oamenii să fie responsabili și să-și limiteze deplasările și să fie sporită capacitatea de testare.

Ministrul Sănătății a demisionat, în plină pandemie de coronavirus. Cine îi va lua locul

„Sunt două elemente – unul este legat de comportamentul individual, să fie responsabil, să încercăm să respectăm măsurile indicate de autorități și să ne limităm deplasările. Eu nu spun să nu ieșim din casă, sigur că nu trebuie să oprim toată activitatea economică, nu putem să nu ne aprovizionăm, dar trebuie să limităm pe cât posibil aceste deplasări, ca să putem să vedem în câteva săptămâni o turtire a acestei cocoașe. Al doilea element e să fim foarte eficienți atunci când creștem capacitatea de testare și să reușim să testăm exact persoanele care sunt la riscul cel mai înalt, respectiv cei care sunt simptomatici, eventual, dacă discutăm de personalul medical, contacții acestor persoane”, a spus Rafila, potrivit Digi24.

De asemenea, el susține că persoanele simptomatice ar trebui să fie testate cu prioritate, indiferent dacă sunt sau nu în carantină ori în izolare.

„Ele trebuie să fie în centrul preocupărilor pentru testare, ca să le oferim o șansă la tratament medical și implicit la vindecare”, a spus Rafila.

Cum arată autopsia oamenilor uciși de coronavirus: "Nu doar plămânii sunt afectați!" Ce se întâmplă în corpul uman


România ar putea înregistra mii de cazuri până la finalul lunii aprilie

„Nu fac decât să observ ce se întâmplă în momentul de față. Noi am ajuns, de la câteva cazuri pe zi, la câteva zeci de cazuri și în momentul de față deja discutăm de câteva sute de cazuri noi. Coroborez acest lucru cu numărul mare de cetățeni români care s-au întors acasă și stau – sau nu stau – în izolare la domiciliu. Mă uit ce se întâmplă în Moldova, în Suceava, în special, unde numărul de cazuri în rândul personalului medical practic a explodat. Dacă păstrăm același ritm de creștere, o socoteală simplă, matematică, o să ne arate că într-o săptămână sau două putem să atingem acest prag de 1.000 de cazuri noi pe zi. Nu este un scenariu exclus, mai ales că în momentul de față creștem capacitatea de diagnostic. Practic, cu cât o să avem capacitate mai mare de diagnostic, cu atât o să avem un număr mai mare de cazuri pozitive”, a spus Rafila.

Un jandarm din Bucureşti, infectat cu coronavirus/ El a fost infectat de o rudă/ Unitatea din care face parte a fost dez... MApN: Încă 20 de angajaţi ai Spitalului Militar Focşani, infectaţi cu coronavirus/ Se caută soluţii pentru reluarea acti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x