Antena Căutare

Cum arată buncărele în care ucrainenii se adăpostesc de bombele trimise de Rusia. Explozii în mai multe orașe | Galerie Foto

În capitala Ucrainei, Kiev, stațiile de metrou au devenit buncăre improvizate. CNN titrează că acestea sunt pline de oameni care transportă provizii. Însă nu este singurul loc unde ucrainenii se adăpostesc după declanșarea războiului dintre Ucraina și Rusia.

colaj de imagini cu o bomba si buncarele din ucraina Galerie
În capitala Ucrainei, Kiev, stațiile de metrou au devenit buncăre improvizate. CNN titrează că acestea sunt pline de oameni care transportă provizii. Însă nu este singurul loc unde ucrainenii se adăpostesc după declanșarea războiului dintre Ucraina și Rusia. | Profimediaimages.ro

De asemenea, gările sunt pline, dar nu și trenurile în sine, care încă circulă fără probleme.

Însă unii ucrainenii fug de la Kiev, după ce mai multe bombe au aterizat în mijlocul orașului. Joi dimineață, pe 24 februarie 2022, au început să apară fotografii cu o coadă imensă de mașini. Mai multe fotografii cu haosul din Ucraina, creat de căderea rachetelor, găsiți aici.

„În timp ce auzim acele sirene (de raid aerian), vă puteți imagina cât de panicați sunt oamenii din acest oraș, ridicați din paturile lor de aceste explozii fulminante, care au avut loc peste tot în jurul nostru”, a spus jurnalistul Matthew Chance de la CNN, la câteva ore după declanșarea războiului dintre Ucraina și Rusia.

Citește și: Mărturia unei tinere din Ucraina care a fost trezită de bombardamente și împușcături: ”Am fugit pe balcon"

Război Ucraina - Rusia: Cum arată buncărele din orașele ucrainene

Autoritățile dau asigurări că situația este sub control și că civilii vor fi în siguranță. Parlamentarul Sophia Fedyna a spus că „buncărele noastre sunt gata”.

Ea a mai adăugat că Rusia a lansat atacuri asupra aeroporturilor și depozitelor militare și că s-au auzit sirene de raid aerian în capitala ucraineană Kiev.

Citește și: Mircea Lucescu, antrenorul român, se află lângă Kiev. Mesajul acestuia în contextul invaziei rusești: ”Jucătorii sunt speriați!”

Oficialul a mai punctat faptul că există case sigure pentru cei care au rămas în Ucraina. Câteva imagini cu buncărele unde oamenii se pot adăposti de bombele trimise de Rusia au ajuns în posesia mass-media.

Capturile arată încăperi cu provizii, pături și consumabile, lucruri necesare celor care vor fi nevoiți să le folosească.ț

Război Ucraina - Rusia: Cum decurge viața la Kiev după ce au căzut primele bombe

Centrul Kievului era aproape pustiu joi dimineaţă, după ce Rusia a atacat Ucraina în jurul orei 5:00. Pietoni nu erau aproape deloc, doar câteva maşini puteau fi zărite, relatează publicația Politico.

Citește și: Război în Ucraina, ziua 2 LIVE TEXT. Zelenski cere mai multe sancţiuni pentru Rusia: "Presiunea trebuie să crească!" / Putin mobilizează noi trupe în Belarus pentru a lua cu asalt Kievul

După ce s-au auzit explozii în apropierea aeroportului de lângă Kiev, liniștea a revenit. Nu pentru mult timp pentru că, patru ore mai târziu, alte explozii au avut loc în centrul Capitalei.

Citește și: Barack Obama, vacanță în Hawaii, în timp ce Rusia a început un război cu Ucraina. Cum a fost surprins

Ulterior, traficul a fost îngreunat de mulțimea de maşini de pe străzile Kievului şi de la staţiile de benzinărie de la periferie. În același timp, viața continua la fel pentru alţi locuitori ai Capitalei, care aşteptau metroul pentru a ajunge la locurile de muncă.

Cozi de 10, 20 de persoane se puteau vedea la fiecare bancomat, acolo unde oamenii sperau să retragă cât mai mulţi bani înainte ca automatele să se blocheze.

„Pregătiţi „un bagaj de urgenţă” – documente, un minim de lucruri necesare – pentru a ajunge rapid, dacă este necesar, la un adăpost. Autorităţile oraşului [rămân] în capitală. Continuăm să asigurăm funcţionarea oraşului”, a îndemnat Vitali Klitschko, președintele Kievului, care a anunțat că transportul public va fi gratuit.

Pentru mai multe detalii despre războiul dintre Rusia și Ucraina, accesați site-ul observatornews.ro, unde găsiți cele mai proaspete informații despre situația de la Kiev.

Mircea Lucescu, antrenorul român, se află lângă Kiev. Mesajul acestuia în contextul invaziei rusești: ”Jucătorii sunt sp... Mărturia unei tinere din Ucraina care a fost trezită de bombardamente și împușcături: ”Am fugit pe balcon"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x