Antena Căutare

Cum arată o vacanță cu reguli pe litoralul românesc. Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru închirierea unui șezlong

Primul weekend prelungit şi fără restricţii de circulaţie îi prinde pe mulţi la mare. Zece mii de turişti au rezervare pe litoral. 

Primii turiştii s-au luat în piept cu valurile de cum au ajuns la mare. Chiar dacă apa are doar 18 grade!

”Ţinând cont că sunt din Bucureşti şi vin destul de rar la mare, am profitat de ocazie şi am făcut baie.”, a mărturisit un bărbat aflat în concediu.

Întâlnirea cu marea e o bucurie la orice vârstă.

”Mi se pare apa binişoară, îmi place, nu e nici rece, dar nici caldă, e aşa, înspre.”, a mărturisit un copil.

Mai multe tinere din Bucureşti profită de primul bronz din acest sezon.

A fost în schimb vreme perfectă pentru spectacol. Vântul a transformat marea în scenă de acrobaţii. Zeci de kiteri s-au distrat în valurile agitate.

Ca prima vacanţă să lase doar amintiri plăcute, administratorii plajelor înceracă să respecte condiţiile impuse de noul virus. Au aşezat câte patru şezlonguri la umbrelă, pentru membrii familiei, şi câte două pentru ceilalţi turişti, cu distanţă de doi metri între ele. E nevoie însă de rezervare. Se poate suna chiar de pe plajă.

Guvernul a stabilit că persoanele care merg la plajă în zona fără şezlonguri, la malul mării, trebuie să respecte aceleaşi reguli de distanţare

”Îi preluăm, le luăm numele şi numărul de telefon şi după aceea sunt rugaţi să intre pe plajă unde ăi vor servi colegii noştri. După fiecare şezlong închiriat, seara, la plecare, va trebui să dezinfectăm cu această pompiţă care este încărcată cu biocid avizat de Ministerul Sănătăţii.”, a explicat Răzvan Chițan, administrator plajă.

Preţurile au îngheţat la nivelul anului trecut. 15 lei în sudul litoralului, între 25 şi 50 de lei în nord. E loc acum şi pentru cei care vor să stea pe prosop sau cearşaf.

Turiştii care vin în acest sfârşit de săptămână pe litoral pot să stea cu prosopul sau cearceaful pe nisip. Operatorii de plajă trebuie să le asigure 30% din suprafaţa plajei pe care ei o au concesionată. Singura regulă pe care ei trebuie să o respecte, este aceea de distanţare fizică.

Cele mai sigure destinații de vacanță, dintre cele preferate de români! Alexandru Rafila: „E mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo, decât în țară”

”Cei doi metri între cearceaf şi noi ca administratori vom avea grijă să respecte aci doi metri plus luăm numărul de telefon, cum facem al şezlong vom face şi la cearceaf.”, spune Paul Marin, manager de plajă.

10.000 de turişti sunt aşteptaţi să petreacă Rusaliile pe litoral, faţă de 140.000 cât au fost anul trecut. În cele 100 de hoteluri deschise, 90 la sută din camere sunt rezervate de Rusalii.

Momentul dramatic în care un polițist e incendiat în timpul unui protest. Atenție, imagini care te pot afecta emoțional!... Apariție spectaculoasă pe cerul României. Ce reprezintă, de fapt, Luna Căpșună...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x