Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Cu ce sunt tratați bolnavii de coronavirus din România. Medicamentele, "inspirate" din pandemii mai vechi

La ora actuală nu sunt medicamente aprobate pentru tratarea infecţiei COVID-19. În acest context, Ministerul Sănătății a aprobat în România un protocol pentru pacienții bolanvi de coronavirus în România, cu tratament "pe experienţa pandemiei de SARS din 2003, MERS 2012 şi pe datele acumulate până acum din epidemia SARS-Cov-2".

Protocolul de tratament al infecţiei cu coronavirus, aprobat prin ordin al ministrului Sănătăţii

Protocolul de tratament al infecţiei cu coronavirus a fost aprobat printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, care a fost publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit ordinului, la ora actuală nu sunt medicamente aprobate pentru tratarea infecţiei COVID-19, iar medicamentele propuse în acest protocol se bazează ''pe experienţa pandemiei de SARS din 2003, MERS 2012 şi pe datele acumulate până acum din epidemia SARS-Cov-2''.

Citește și: VIDEO | „Alo, sărut mâna! Mă doare-n *** de coronavirus!”. Un bărbat din București a făcut o glumă proastă la 112! Ce amendă a primit!

Medicamente folosite de chinezi, utilizate și în România împotriva Covid-19

În protocol se face trimitere la o serie de medicamente utilizate de medicii chinezi la tratarea infecţiei cu noul coronavirus, acestea urmând să se administreze în funcţie de simptomele bolii şi de evoluţia cazului.

Citește și: „Mami, eu o să mor?”. Un băiețel de cinci ani se luptă cu coronavirusul! Mama lui, mesaj disperat! „COVID-19 nu este o glumă! Mi-a adus copilul aproape de moarte!” - FOTO

Cazurile uşoare se pot externa rapid sau chiar îngriji la domiciliu, cu următoarele recomandări: minim 14 zile de izolare cu monitorizarea stării de sănătate (direct sau telefonic) şi cu precauţii luate - cameră individuală, purtarea măştii, mănâncă singur, igiena mâinilor, nu iese din casă, se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

În ordin sunt prevăzute şi criteriile de externare - clinic (afebril, după ameliorarea celorlalte simptome) şi virusologic - două teste PCR SARS CoV2 consecutive negative pe probe recoltate la minimum 24 de ore între ele din nazofaringe şi/sau orofaringe; acestea se recoltează la cel puţin 7 zile de primul test pozitiv şi după minimum 3 zile de afebrilitate.

La grupe de risc sunt prevăzute ''persoanele peste 65 de ani şi/ sau disfuncţii de organ (pulmonară, cardiacă, hepatică)''.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro