Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:50Observator Special

Cum au ajuns mai mulți minori să fie cercetați pentru amenințare teroristă! Apelurile lor au pus pe jar zeci de polițiști

Trei minori sunt urmăriți penal pentru infracțiuni de amenințare teroristă și complicitate la amenințare teroristă după ce au ales să se ”distreze” sunând la Aeroportul Otopeni și la mai multe secții de poliție anunțând plasarea unor bombe. 

Cum au ajuns mai mulți minori să fie cercetați pentru amenințare teroristă! Apelurile lor au pus pe jar zeci de polițiști

Potrivit DIICOT, cei trei își ascundeau identitatea cu ajutorul unor dispozitive informatice și anunțau plasarea unor bombe.

Incredibil! S-au lăsat mușcați de o Văduvă neagră. Ce s-a întâmplat cu trei frați după ce au vrut să fie atacați de cea mai periculoasă specie de păianjeni din lume

Inculpații fac parte dintr-un grup de tineri care și-au făcut o preocupare din apelarea, prin intermediul unei aplicații informatice, folosind tehnologia VoIP prin care disimulează identitatea apelantului, a dispeceratelor unor aeroporturi și unități de poliție pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile și pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și pentru apelarea unor persone fizice și juridice pentru a face diverse farse, se arată într-un comunicat DIICOT.

Atenție! Dacă primești această fotografie, nu o deschide! Telefonul cedează într-o secundă

Potrivit sursei citate, aceștia au sunat de mai multe ori Aeroportul Henri Coandă București-Otopeni, pentru a amenința cu detonarea unor dispozitive explozibile. Totodată, au sunat și la mai multe secții de poliție din Capitală pentru a reclama săvârșirea unor fapte nereale, dar și către mai multe societăți comerciale pentru a efectua comenzi comerciale false pe numele unor persoane cu care aceștia intraseră în diverse conflicte, mai precizează comunicatul DIICOT.

Joi, polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate Pitești au ridicat mai multe documente, dar și 10 telefoane mobile, 12 cartele telefonice, trei unităţi de calcul, șapte unităţi de memorie și alte obiecte și înscrisuri în acest caz.

Recomandari