Antena Căutare

Telefoanele mobile, sursă de contaminare! Cum dezinfectăm corect telefonul, pentru a ne proteja de virusul Covid-19

În contextul pandemiei de covid-19, este foarte important ca suprafețele să fie dezinfectate, pentru a împiedica transmiterea virusului. Telefonul fiind unul dintre cele mai utilizate obiecte care intră in contact cu fața ar, trebui dezinfectat în mod corecpunzător.

Telefoanele mobile, sursă de contaminare! Cum dezinfectăm corect telefonul, pentru a ne proteja de virusul Covid-19
cum dezinfectăm telefonul mobil de covid-19

Chiar dacă ne spălăm frecvent pe mâine, este foarte important de știut că și telefoanele trebuie dezinfectate, pentru a evita contactarea virusului în eventualitatea unei contaminări.

În cazul în care atingeți telefonul imediat după ce ați atins obiecte contaminate,este bine de știut că nu trebuie să folosiți alcool sanitar. Unul dintre motive este faptul că acesta nu este eficient împotriva coronavirusului, conform declarației doctorului Florin Streinu-Cercel.

În plus alcoolul sanitar distruge stratul hidrofob și oleofob care protejează ecranul de petele provocate de lichide sau de grăsime, inclusiv de amprente.

Cum te îmbolnăvești de la telefon sau telecomandă, printr-o atingere! Greșeala făcută de toți românii

Conform specialiștilor utilizarea unei soluţii de alcool izopropilic cu o concentraţie de 70% sau a şerveţelelor dezinfectante ar fi recomandată pentru a distruge toți microbii de pe dispozitiv.

De asemenea, folosirea lămpii cu UV care distruge nu mai puțin de 99.99% din germeni, ar fi o altă soluție, scrie cnet.com.

Dacă telefonul este însă curat, doar amprentele de pe ecran reprezentând o problemă, compania susține că o simplă lavetă din microfibră ar trebui să fie deajuns. Aceasta poate fi înmuiată în apă distilată pentru o curățare mai bună, inclusiv pe lateralele și pe spatele telefonului.

Mesajul Papei Francisc, în contextul coronavirusului. Ce transmite Suveranul Pontif credincioșilor

În ceea ce privețște spălatul corect al mâinilor, acesta ar trebui să dureze cel puțin 20 de secunde, timp în care ar trebui să lăsam săpunul să acționeze, pentru a distruge virusurile.

Autoritatea Navală Română: Toate navele care vin din zonele roşii sau galbene vor fi considerate în carantină, în rada p... Închisoare de până la 21 de ani pentru românii și italienii care fac asta, în plină pandemie de coronavirus! „Ordinul e...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x