Live acumChefi la Cutite (r)
Prime Time 20:30X Factor

Ministrul Sănătății, prima reacție privind aglomerația de pe litoral: ”Avem astfel de imagini de vreo patru săptămâni!” 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, dar și secretarul de stat, Raed Arafat, au comentat imaginile surprinse la sfârșitul acestui sfârșit de săptămână pe litoralul românesc. 

Astfel, cei doi au explicat că imaginile surprinse n-au fost doar din această săptămână, însă autoritățile n-au putut să acționeze așa cum și-au dorit.

”Aceste imagini nu sunt doar din acest weekend. Avem astfel de imagini de vreo 4 săptămâni. Am făcut și facem în continuare apel la tot ce înseamnă distanțare fizică, respectarea unor recomandări și precauții. Partea medicală, pe care sistemul medical, tot ce înseamnă Comitet Național pentru Situații de Urgență putea să o desfășoare, ne-a fost îngrădită, chiar limitată de Hotărârea Curții Constituționale.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

Suntem într-un weekend în care toată lumea, inclusiv cei care vor trebui să decidă săptămâna următoare în Parlament, cam ce se poate întâmpla în cazul în care nu vom mai avea aceste pârghii. Atât că putem iniția aceste izolări ale persoanelor cunoscute, carantinări ale persoanelor care nu au această boală dar sunt suspecte de contact cu aceste persoane sau venite din anumite zone, pot face ca noi să putem limita acele imagini pe care le-ați văzut.

Coronavirus în România, 6 iulie 2020, Live Update. 250 de cazuri noi raportate de autorități. Numărul total se apropie de 30.000

Stipularea organelor de control, colaborarea noastră cu agenții economici care beneficiază de aceste relaxări, cu populația civilă care este, la rândul ei, beneficiară a acestor relaxări, ar trebui să fie în contextul acelor norme pe care le-am precizat, la fiecare etapă de relaxare.

În condițiile în care doar noi, ca și parte medicală, ca și parte guvernamentală, respectăm aceste reguli, vom vedea imagini ca cele pe care le-am văzut în acest weekend”, a precizat Nelu Tătaru, potrivit Antena 3.

Anunțul momentului! Polițiștii îi pot amenda din nou pe românii care nu respectă măsurile! Arafat: "Sunt valabile amenzile în noua lege"

De asemenea, Raed Arafat a explicat că măsurile pot fi contestate în instanță.

”Noi, în lege, am prevăzut posibilitatea să luăm măsuri imediate, inclusiv în regim de urgență. Nu am lăsat să se lege măsurile de chemare ale unor grupuri mari de oameni, dar bineînțeles cu validare ulterioară de către Comitetul pentru Situații de Urgență și de către alte entități dacă este necesar”, a completat Raed Arafat, care a precizat, de asemenea, că proiectul de lege adoptat conține și modalități de contestație.

250 de cazuri noi, confirmate în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 6 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 29.223 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.413 au fost externate, dintre care 20.213 de pacienți vindecați și 1.200 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.768 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 227 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 771.482 de teste.

Intrăm din nou în carantină totală?! Ce spune un expert despre al doilea val de coronavirus: ”Intensitatea va depinde de cât de mult vor călători oamenii!”

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 306 apeluri la numărul unic de urgență 112.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 872 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 193.501 lei.

Recomandari