Cum poate fi păcălit testul pentru depistarea COVID-19. Medicii trag semnalul de alarmă: „Există variante în care se poate fenta”

Testul care arată dacă ai sau nu coronavirus ar putea fi păcălit. O spune medicul timişorean care a vindecat cei mai mulţi pacienţi infectaţi de la începutul pandemiei. Astfel, cei care au nevoie de un test negativ pentru a pleca din ţară pot fenta analiza de laborator.

Cum poate fi păcălit testul pentru depistarea COVID-19. Medicii, semnal de alarmă: „Există variante în care se poate fenta”

Profimedia

Testul PCR, folosit în toată lumea pentru a determina dacă o persoană este sau nu infectată cu noul coronavirus, ar putea fi măsluit.

Mai exact, pacientul îl poate fenta în momentul în care îi sunt prelevate probe din nas și din gât. În cazul în care secrețiile nu conțin material genetic viral, rezultatul poate să iasă negativ, deși persoana este infectată.

„Există variante în care se poate fenta. Dar nu cred că trebuie să mergem pe această idee...”, a declarat medicul Virgil Musta.

Vești bune pentru românii care și-au cumpărat vacanțe în Turcia! Anunț de ultim moment al autorităților

Tocmai de aceea este foarte important ca mostrele să fie prelevate corect.

Medicul timișorean susține că testul poate da o eroare chiar și de 70%. Părerea sa nu este împărtășită și de alți specialiști.

„Dacă avem erori de 70%, nu mai are rost să mai faci testare. Plecăm toți acasă”, a spus Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Pe lângă eroarea umană, virusul poate păcăli și el testele. Au fost cazuri în care pacienți cu simptome au ieșit negativi la primul test, asta pentru că, la majoritatea persoanelor, infecția poate fi depistată la patru-cinci zile de la contactul cu cineva pozitiv.

Adevărul despre efectele coronavirusului în corp: „Am bătut COVID-19 acum patru luni, dar sechelele mă doboară și astăzi!”

Dar au fost situații și în care virusul apare, dispare și reapare la test. Mai multe detalii, în materialul video de mai jos:

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri