- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
A cunoaște noi oameni înseamnă a avea noi perspective, indiferent că mergi la serviciu la o fabrică sau în detartamentul de IT al unei multinaționale. A fi performant înseamnă a învăța de la oamenii mai buni din jurul tău și de a da mai departe cunoștințele tale celor nou veniți.
Iată câteva dintre aspectele pe care e important să nu le treci cu vederea la locul de muncă:
Participă la activitățile din afara biroului
Dacă lucrezi în vânzări și petreci mult timp pe teren, fii activ pe grupurile în care comunicați la nivelul departamentului, iar parte la activitățile extra și menține în permanență legătura cu colegii, chiar dacă nu vă întâlniți fizic mai mult de jumătate de oră pe zi. În general, acest domeniu presupune să treci pe la birou doar câteva minute, eventual să-ți iei mașina și laptopul de serviciu pentru a merge pe teren și a stabili conexiuni cu clienții.
Da, pe lângă oamenii de la locul de muncă, îți poți crea realții de durată și cu clienții cu care intri în contact și cu care ai putea colbora și eventualitatea în care ai alege să mergi să lucrezi pentru o altă companie. În vânzări, conexiunile interumane sunt cele mai durabile și de păstrat în timp. Îți poți construi propriul portofoliu de clienti în acest domeniu, iar odată câștigată încrederea, va fi simplu să ai colaborări ulterioare.
Nu uita însă nici de colectivul din care faci parte, mergi cu ei la o ieșirea, seara, în oraș sau la petrecerile organizate de companie.
Implică-te activ, vino cu idei
S-a dovedit prin studii că cei mai mulți dintre angajații care primesc o promovare sunt cei care vin cu idei. In general, șefii percep acest aspect ca o implicare majoră, iar asta este în favoarea celui angajat. Uneori poate fi o idee genială, alteori doar una din care să răsară altele mult mai bune, important este să te implici activ pentru a crea conexiuni durabile la locul de muncă. De cele mai multe ori, a sta într-un colț și a-ți îndeplini sarcinile standard te bagă într-o rutină care nu-ți este deloc favorabilă.
Discută zilnic cu colegii de la job
Ia-ți două, trei pauze de țigară sau cafea, plus pauza de masă, mai ales dacă ai un program de nouă ore. Fă schimb de impresii cu colegii de birou, indiferent de domeniul în care activezi și nu te teme să ai păreri în contradictoriu. În general, oamenii care aduc o opinie argumentată care nu se potrivește cu cea pe care o ai tu, creează o legătură pe care poate inițial nu o realizezi. Nu doar că vă veti ține minte unul pe celălalt, însă veți avea ce discuta data viitoare.
Colectivul este unul dintre punctele esențiale pentru buna funcționare și pentru eficiența unui angajat la locul de muncă, iar schimbul de idei, opinii, impresii și experiențe are rolul de a construi relații de durată.
Dacă ești la început în carieră, încearcă să cunoști cât mai mulți oameni și să te faci remarcat printre ei cu implicarea, profesionalismul, tactul, organizarea și aportul pe care îl aduci companiei. În situația în care ai trecut de primul nivel, ai experiență și îți dorești să promovezi, arată-le oamenilor cu care lucrezi tot ce e mai bun, construiește o echipă, dacă jobul îți permite, discută, schimbă impresii și opinii și reține esențialul din fiecare discuție.
Iar dacă ești în cautarea unui nou job, îl găsești la doar un click distanță. Intră acum pe JobZZ.ro, una dintre cele mai importante platforme de locuri de muncă din România!