Antena Căutare

Cum se feresc creștinii de coronavirus! Sfaturile unui episcop au stârnit furie! „Credincioșii să se însemneze zilnic”

Un episcop a reușit să stârnească o adevărată controversă la scurt timp după ce în Italia a fost declarată stare de urgență, ca urmare a numărului tot mai mare de persoane decedate din cauza coronavirusului. Ce a transmis episcopul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei despre măsurile pe care trebuie să le ia românii pentru a nu se îmbolnăvi?

Cum se feresc creștinii de coronavirus! Sfaturile unui episcop au stârnit furie! „Credincioșii să se însemneze zilnic” Galerie
PS Siluan al Italiei, mesaj pentru români

Lumea este cuprinsă de panică după ce tot mai multe cazuri de infecție cu coronavirus sunt depistate în mai multe țări ale lumii. Recent, episcopul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a transmis un mesaj ce a născut o adevărată controversă în mediul online.

Unii au fost de părere că sfaturile acestuia sunt extrem de bune, în timp ce alții (mai puțin credincioși sau doar mai spirituali în gândire) au considerat că indicațiile nu sunt suficiente pentru lupta împotriva coronavirusului.

„Preacuvioși și Preacucernici Preoți și Diaconi,
Cucernice Preotese și Diaconițe,

Date fiind circumstanțele prezente de răspândire rapidă a Coronavirusului în unele zone ale Italiei, fapt ce a determinat deja autoritățile civile și sanitare să ia măsuri specifice, măsuri ce prevăd (cum e deja cazul la Monselice și în alte localități) inclusiv suspendarea slujbelor publice, dar și în contextul neliniștii și a tulburări ce cuprind cu repeziciune inimile oamenilor, m-am gândit să vă adresez câteva gânduri și îndemnuri, de care să țineți cont și pe care să le transmiteți mai departe credincioșilor pe care-i păstoriți.

Cum se feresc creștinii de coronavirus! Sfaturile unui episcop au stârnit furie! „Credincioșii să se însemneze zilnic”

PS Siluan al Italiei, mesaj pentru români

PS Siluan al Italiei, mesaj pentru români

Întâi de toate, vă îndemn să ne îndreptăm, cu toții – clerici, monahi și credincioși - gândul cu rugăciune către Mântuitorul Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor, Care are puterea de a tămădui toată boala și toată neputința în popor (cf. Mt. 4, 23) și să cerem mijlocirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, a Sfinților Tămăduitori, a Sfântului Arhanghel Rafail și a tuturor Sfinților, rugându-i să ne păzească și să ne apere de molima ce se răspândește cu repeziciune în diferitele zone ale Italiei. Să ne rugăm, de asemenea, pentru toți cei deja contagiați (în Italia și în tot mai multe regiuni ale lumii) și pentru familiile lor, precum și pentru cadrele medicale implicate în îngrijirea celor bolnavi.

Preacuvioșii și Preacucernicii clerici vor adăuga la slujbe (la ectenia mare și la ectenia întreită) cereri speciale, ce se rostesc În vreme de orice nevoie și primejdie omenească (pag. 472-475) sau în caz de Boli molipsitoare (pag. 456-461), după cum este rânduit la sfârșitul Liturghierului (ediția 2012). Acolo unde se găsesc Sfinte Moaște, se va binecuvânta poporul cu racla în care acestea se află așezate, însemnându-se cu semnul Crucii în cele patru zări.

Recomandăm să se respecte cu strictețe prevederile tuturor Ordonanțelor emise de instituțiile centrale sau locale, ale administrației publice sau sanitare, precum și toate recomandările de imediată necesitate pe planul igienei și al sănătății publice.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Mă rog Preamilostivului și Iubitorului de oameni Dumnezeu, împreună cu Preasfințitul Părinte Arhiereu Vicar, Atanasie de Bogdania, să vă păzească sănătoși, pe toți, și să stăvilească, prin mijlocirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu și a tuturor Sfinților, molima ce a cuprins țara ce ne găzduiește și tot mai multe locuri din lume!

Cu părintească binecuvântare,

+Episcopul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

Dată la Reședința noastră de la Roma, la Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, în ziua de 23 Februarie, în anul mântuirii 2020”.

Sursa: altarulcredintei.md

Căminul unui colegiu din Bacău a fost transformat în centru de carantină pentru suspecții de coronavirus... Vacanţă în hotel de lux, cu vedere la ruine. Aşa ar suna ofertele din acest an pentru sudul litoralului. Staţiunile au i...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x