Antena Căutare

Cum se transmite coronavirusul în metrou, autobuz sau tramvai! Lovește la 4,5 metri, trăiește 30 de minute și rezistă patru zile!

Conform unui studiu realizat de autoritățile chineze, un pacient infectat cu coronavirus a îmbolnăvit, în cursul unei călătorii cu autocarul, până la 13 pasageri, șapte dintre ei aproape instant. Virusul se transmite și la 4,5 metri de ”sursă”, a rezistat în aer 30 de minute după ce subiectul a coborât, iar microbii n-au murit patru zile pe sticlă, barele de metal sau lemn!!!

Cum se transmite coronavirusul în metrou, autobuz sau tramvai! Lovește la 4,5 metri, trăiește 30 de minute și rezistă patru zile! Galerie
Analiza făcută pe pasagerii urcați în autocarul în care ”pacientul A” a infestat 13 călători, atât în timpul, cât și după terminarea călătoriei!

Hu Shixiong, liderul echipei de la Centrul de Control și Prevenție din Provincia Hunan, a prezentat rezultatul unui studiu realizat pe pacienții unui autocar ce a călătorit în China pe 22 ianuarie. Într-o perioadă în care veștile erau confuze, iar coronavirusul nu fusese anunțat, oficial, ca pandemie, ”pacientul A”, infectat, a urcat în autobuz, fără a purta mască de protecție. Rezultatele analizei sunt infricoșătoare, pentru că arată că omul a îmbolnăvit șapte oameni doar în timpul călătoriei (alți patru au fost depistați pozitiv după) dar sunt alarmante și pentru că microbul se transmite la distanțe de 4,5 metri, mult mai mult decât ”limita de siguranță”, rezistă în aer 30 de minute, deși ”pacientul A” a coborât, iar pe lemn, metal ori sticlă ”rămâne” până la patru zile.

Trebuie făcută precizarea că vorbim despre o călătorie ceva mai lungă, nu una de câteva minute, între doua stații dintr-un oraș, efectuată cu prilejul Anului Nou Chinezesc (25 ianuarie), când mijloacele de tranport în comun au fost extrem de aglomerate, dar Hu Shixiong spune că modalitatea de transmitere este aceeași.

Să analizăm, puțin, imaginea.

Cum se transmite coronavirusul în metrou, autobuz sau tramvai! Lovește la 4,5 metri, trăiește 30 de minute și rezistă patru zile!

Analiza făcută pe pasagerii urcați în autocarul în care ”pacientul A” a infestat 13 călători, atât în timpul, cât și după terminarea călătoriei!

E 22 ianuarie, chinezii se agită în preajma Noului An. Coronavirusul atacă deja, dar nu este nimic oficial. Niciunul dintre pasagerii acestui autocar nu poartă măști sau alte măsuri de protecție. Nimic!

Călătorul stilizat cu culoarea roșie, notat ca ”Pacientul A”, infectat deja, urcă în autobuz. Are bilet pe penultimul rând, locul de lângă culoar. Conform specialiștilor, inițial se credea că ”distanța de siguranță” este de 1-2 metri. Fals! Doi dintre cei șapte călători stilizați cu portocaliu se află la 4,5 metri! Toți cei colorați astfel au fost infectați de către ”pacientul A”, doi dintre ei afându-se în spatele acestuia! Trei dintre ei se găsesc în ”spațiul de risc”, unul la trei locuri mai în față, ceilalți doi în lateral, undeva la 3 - 4 metri. ”Pacientul A nu a interacționat, nicio secundă, cu ceilalți pasageri, în timpul călătoriei ce a durat patru ore”, a declarat Hu Shixiong.

Oficial! Alte două cazuri de coronavirus, confirmate în România. Numărul persoanelor infectate ajunge la 17​

De la urcarea și până în primul oraș în care autocarul a oprit, coronavirusul infectase, deja, alți șapte oameni!!! ”Un al optulea pasager (stilizat cu culoarea albastră), testat pozitiv, nici măcar nu prezenta simptome”, a mai spus coordonatorul programului. ”Într-un spațiu închis, particulele cu microbi sunt purate de curenții cauzați de instalația de aer condiționat. Acesta este unul dintre motivele pentru care s-a ajuns la infectarea unor călători aflați la aproape cinci metri distanță”.

În desen se mai poate observa un alt pacient, stilizat cu culoarea mov. Acesta a fost infectat cu coronavirus, la 30 de minute după ce ”pacientul A” coborâse din autocar! ”A s-a dat jos după patru ore, într-o stație X. Aici a urcat un alt grup. Cei doi subiecți nu au parcurs, împreună, nici măcar un metru de drum, nu au interacționat în niciun fel, semn că microbul a rămas multă vreme în autocar”, completează Hu Shixiong. Pasagerul ”albastru” a fost atins de coronavirus la mai bine de jumătate de oră după ce ”A” coborâse. ”Vorbim despre aer, pentru că pe barele de metal, pe geamurile mașinii sau pe părțile de lemn, microbul a rezistat până la patru zile”.

Cum se transmite coronavirusul în metrou, autobuz sau tramvai! Lovește la 4,5 metri, trăiește 30 de minute și rezistă patru zile!

În mijloacele de transport în comun - și nu numai, cornavirsului rezistă, pe geamuri, lemn sau metal - până la patru zile!

”Până la finele lunii februarie 2020, când studiul a fost terminat, <<Pacientul A>> infectase, in total 13 persoane. Pentru că multe dintre ele au interacționat, între timp, cu alți oameni, nu putem preciza cu exactitate dacă el a fost sursa pentru toți aceștia, dar e clar că vorbim despre un grad mare de risc”. ”Atunci când circulăm cu mijloacele de transport în comun, ar fi bine să purtăm, tot timpul, mască și, în același timp, să evităm contactul cu părțile metalice ori de lemn din autobuze. De asemenea, să încercăm pe cât posibil să nu ne atingem fața”, a mai spus specialistul, care a concluzionat: ”Cu toate acestea, cunoștințele noastre despre coronavirus rămân limitate”.

Situație atipică! Ultimii doi pacienţi confirmaţi pozitiv cu COVID-19 în România nu vin din vreo zonă afectată... Previziune sumbră a experților despre coronavirus. Milioane de oameni ar putea muri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x