Antena Căutare

Cum se va face sportul la școală, din toamnă. Reguli stricte pentru elevi, la orele de educație fizică!

Orele de educație fizică s-ar putea desfășura diferit, începând din toamnă, pentru anul școlar 2020-2021, potrivit unor propuneri ce au fost făcute de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP).

Cum se va face sportul la școală, din toamnă. Reguli stricte pentru elevi, la orele de educație fizică!
Cum se va face sportul la școală, din toamnă. Reguli stricte pentru elevi, la orele de educație fizică! | profimediaimages.ro

În primul rând, la orele de educaţie fizică, se pot desfășura doar anumite jocuri sportive, exclusiv în aer liber, dar cu respectarea anumitor reguli, potrivit Institutului,

INSP recomandă ca orele de educație fizică să fie puse ultimele în orar, pentru ca elevii să poată pleca direct acasă.

Cum vor putea juca elevii fotbal, la școală, la orele de educație fizică

Conform INSP, elevii vor putea juca fotbal la o singură poartă. Numărul maxim de jucători va fi de cinci (patru jucători de câmp şi un portar) şi doar portarul (care va purta obligatoriu mănuşi) poate atinge mingea cu mâna.

Repunerea mingii în joc de la marginea terenului se va face doar cu piciorul, iar mingea va fi dezinfectată după fiecare meci jucat.

Cum vor putea juca elevii baschet, la școală, la orele de educație fizică

Conform propunerilor INSP, la baschet, fiecare elev va avea mingea proprie și va arunca la coș, pe rând, păstrând spații suficient de mari față de colegii lui.

Se schimbă școala! Clase de 10-15 elevi, patru ore pe zi. Un curs va ține 30 de minute. Restul copiilor, online!

După terminarea orei de educație fizică, mingile utilizate vor fi colectate într-un sac special destinat și vor fi dezinfectate riguros utilizând substanțele dezinfectante avizate urmând a fi depozitate apoi în alt sac separat de cel în care au fost colectate (și care urmează a fi și el dezinfectat și pregătit pentru utilizarea ulterioară).

De asemenea, pentru desfășurarea orelor de educație fizică, elevii vor fi instruiți, ca pe tot parcursul activității să nu își atingă fața, gura, ochii și nasul cu mâinile neigienizate, toate acestea „păstrând un comportament civilizat”.

La finalul orelor de educație fizică, toți elevii trebuie să se spele pe mâini cu apă și săpun timp de 20 secunde. Dacă nu este posibilă spălarea mâinilor este necesar să se efectueze igiena mâinilor cu un antiseptic pe bază de alcool. Se va efectua curățenia, dezinfecția cu soluții avizate și aerisirea sălii de sport după fiecare grupă de elevi.

Ministerul de Interne anunţă că Ungaria renunţă la solicitarea documentelor justificative pentru tranzitarea ţării, pent... O femeie de 30 de ani are 11 copii, dești n-a plănuit niciodată să devină mamă: ”Pur și simplu s-a întâmplat, dar ne buc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x