Live acumAcces Direct
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

COVID-19 a reapărut! Primul caz de coronavirus, într-un județ cu zero îmbolnăviri în ultimele două săptămâni. Care este starea pacientului

COVID-19 a reapărut într-un județ ce nu raportase nicio infectare în mai bine de două săptămâni. Pacientul este internat în spital: „Este singurul pe care îl avem în momentul de față.”

COVID-19 a reapărut! Primul caz de coronavirus, într-un județ cu zero îmbolnăviri în ultimele două săptămâni

Profimedia

După două săptămâni fără nicio infectare cu noul coronavirus, vineri a fost confirmat un nou caz, în județul Brăila. Pacientul, un bărbat angajat la CFR, a fost internat în spital.

Angajatul CFR s-a simţit rău şi s-a prezentat la spitalul din Făurei. După ce au venit rezultatele testului, bărbatul a fost transferat la Spitalul Judeţean din Brăila.

Este primul pacient infectat cu COVID-19, din ultimele două săptămâni, al Secţiei de Boli Infecţioase.

„Avem un pacient în spital, primeşte tratament. Este singurul pacient pe care îl avem în momentul de faţă”, a declarat, pentru Mediafax, directorul Spitalului Judeţean Brăila, Delia Râşnoveanu.

Citește și:

Anunț sumbru de la specialiștii OMS. Ce se întâmplă acum în cele mai afectate zone de COVID-19: „Trebuie să fim pregătiți pentru asta”

Primul județ cu zero raportări

Judeţul Brăila a fost primul din ţară care săptămâna trecută a raportat zero cazuri de infectare cu COVID-19.

De la începutul pandemiei de coronavirus, în Brăila au fost confirmate doar 23 de cazuri, în statistică fiind inclus şi angajatul CFR internat în spital.

În judeţ nu au fost înregistrate decese provocat de virus, toţi pacienţii fiind declaraţi vindecaţi.

Citește și:

Se cer măsuri noi, după prima zi de relaxare! Ce greșeală uriașă au făcut românii? Alexandru Rafila: „Sunt îngrijorat. Trebuie să venim cu soluții”

„Vă spun secretul nostru: instituţiile de forţă au convenit să fie intolerante, regulile au fost respectate, astfel încât nu a fost pusă presiune pe sistemul medical. Medicii au făcut faţă cu brio (...) Asta datorită măsurilor administrative. Iar faptul că toţi pacienţii s-au vindecat înseamnă că medicii şi-au făcut treaba”, a explicat prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc.

Recomandari