Antena Căutare

Cursurile de prim ajutor ar putea deveni materie de școală

Salvarea unei vieți devine o prioritate în locul disciplinelor de școală pentru că din ce în ce mai mulți oameni fug din fața unui acceident de teamă și din lipsa cunoștințelor în ceea ce privește acordarea primului ajutor.

Salvarea unei vieți devine o prioritate în locul disciplinelor de școală pentru că din ce în ce mai mulți oameni fug din fața unui acceident de teamă și din lipsa cunoștințelor în ceea ce privește acordarea primului ajutor.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, consideră că trebuie găsită o soluţie de introducere în programa şcolară a cursurilor de prim-ajutor

"Trebuie găsită o soluţie de introducere în programa şcolară, poate să fie treptată. Sunt ţări care fac începând cu prima clasă - cum anunţă la 112, ce spui la 112, după care la următoarea clasă învaţă copiii anumite manevre, la următoarea altele şi când copilul pleacă de la şcoală, el să ştie ca adolescent, toate manevrele de resuscitare sau de oprire a hemoragiei, de acordare a primului ajutor. Un program de acest gen trebuie să intre în România şi să devină obligatoriu", a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat, la Maratonul Resuscitării, care a avut loc sâmbătă într-un mall din Capitală.

Raed Arafat este conștient de dificultatea implementării unei astfel de inițiative, dar nu se lasă descurajat : "Asta înseamnă să formezi profesori, să pregăteşti un grup de oameni care să predea aceste lucruri în mod regulat, să dotezi şcolile cu simulatoare, cu manechine. (...) Nu este doar un curs teoretic. Dacă faci doar un curs teoretic şi nu dai nimic copilului, practic, copilul nu reţine nimic, uită totul în foarte scurt timp. Trebuie să fie un proiect adecvat, cu dotarea adecvată, cu totul adecvat în şcoli şi cu un mod de pregătire continuu a profesorilor care vor ţine acest cursuri".

Prima ediţie de la Bucureşti a Maratonului Resuscitării a avut loc sâmbătă în Sun Plaza, organizată fiind de Fundaţia pentru SMURD, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti - Ilfov şi centrul comercial.

Un număr de 400 de persoane a fost învățat cum să elibereze căile respiratorii în cazul în care cineva se îneacă cu mâncare și cum să facă resuscitare până ajunge echipa de urgenţă la faţa locului. (sursa:agerpres)

BACALAUREAT 2019: Doi elevi, eliminați de la prima probă, după au fost prinşi cu telefonul mobil la ei... Ce este bine să faci de Rusalii: Tradiții și obiceiuri de Rusalii catolice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x