Antena Căutare

Curtea Constitutionala a decis: Maidanezii pot fi eutanasiati

Curtea Constitutionala a respins sesizarea de neconstitutionalitate a legii care sustine eutanasierea cainilor fara stapan. Maidanezii neadoptati in 14 zile pot fi eutanasiati.

Problema cainilor fara stapan a fost transata astazi la Curtea Constitutionala. Magistratii au discutat legea care prevede eutanasierea cainilor vagabonzi in 14 zile lucratoare, daca maidanezii nu sunt revendicati sau adoptati si au declarat-o constitutionala.

Un numar de 30 de parlamentari din toate grupurile politice, cu exceptia UDMR, au contestat legea la CCR.

Anuntul a fost facut de catre presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, care a declarat ca CCR a apreciat ca sesizarea privind legea este neintemeiata, iar legea este constitutionala, pentru ca s-a respectat decizia anterioara.

"Noi am apreciat ca articolul 1 alineatul 8, care a fost declarat neconstitutional data trecuta, a fost pus de acord cu decizia CC, deci acum eutanasierea nu mai este o masura lasata la indemana exclusiva a autoritatilor locale, legea spune in ce conditii se poate ajunge la eutanasiere, e ultima masura si o masura extrema", a explicat Zegrean.

Legea urmeaza sa fie promulgata de presedintele Traian Basescu.

La aceasta ora, zeci de oameni protesteaza in fata sediului Curtii Constitutionale.

Vremea cu Flavia Mihasan: "E foarte cald in toata tara, dar o sa avem ploi razlete"... Targul Ghidul Miresei va avea loc in weekend, la Romexpo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x