Antena Căutare

Curtea Constitutionala a respins sesizarea referitoare la indemnizatia de crestere a copilului

Curtea Constitutionala a respins sesizarea privind neconstitutionalitatea ordonantei referitoare la concediul si indemnizatia de crestere a copiilor. Decizia de respingere a contestatiei formulate de grupurile parlamentare ale PSD si PNL din Camera Deputatilor a fost luata cu unanimitate de voturi, relateaza Mediafax. .


Legea pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor a fost contestata de grupurile parlamentare ale PSD si PNL din Camera Deputatilor pe 26 mai.

Potrivit contestatiei, legea restrange drepturile beneficiarilor prin reducerea duratei concediului si a indemnizatiei pentru cresterea copiilor.

Mircea Dusa , liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputatilor, a declarat ca legea nu reprezinta altceva decat "ceea ce Guvernul face de doi ani, taie drepturi ale oamenilor".

Camera Deputatilor a adoptat legea pe 24 mai. Actul normativ a trecut de Senat prin aprobare tacita in luna februarie.

Ordonanta de Urgenta prin care Guvernul a modificat sistemul indemnizatiei de crestere a copilului a fost publicata in Monitorul Oficial in 10 decembrie 2010 si a intrat in vigoare la inceputul anului 2011.

Antena3
Secuii ameninta cu proteste si "nesupunere civica"... Bucuresti: Un sofer baut a facut praf doua masini de politie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x