Cutremur puternic în România, marți! Ce magnitudine a avut seismul și unde a fost resimțit

Un cutremur puternic s-a produs în România, marți, a anunțat Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pămantului. 

Un cutremur puternic s-a produs în România, marți, a anunțat Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pămantului.

Cutremurul s-a produs la ora 14:52:51, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la adâncimea de 140 de kilometri.

Magnitudinea cutremurului a fost de 4.5 pe scara Richter.

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de III grad(e) Mercalli.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu(12km), Întorsura Buzăului(30km), Covasna(33km), Vălenii de Munte(44km), Slănic(47km).

Totuși, Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului, susține că acest cutremur este unul normal și nu ar trebui să ne îngrijorăm.

Citește și: Cutremur? Iată ce trebuie să faci în caz de seism, pentru siguranța ta și a familiei. Regulile care pot face diferența între viață și moarte!

„E un cutremur absolut obișnuit. Au fost mai multe în ultimul timp, dar asta nu înseamnă nimic. Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e sub influența Africii. Adâncimea e foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales. Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva”, a spus Mărmureanu, marți, la Antena 3.

Parteneri
Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls
Dacă nu ai încercat încă rețeta de rulouri cu scorțișoară, o poți pune pe listă pentru a o prepara într-un weekend. Rețeta celebrelor cinnamon rolls este ușor de preparat, rulourile sunt delicioase și le vei adora de la prima degustare. Rulourile cu scorțișoară pot fi savurate simple sau alături de cafea, de un ceai aromat sau o cană cu lapte.
Catine.ro
Ultimele știri