Antena Căutare

Cutremur puternic în România. Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al INFP, prima reacție: ”Când spuneam că se rupe în două...”

România s-a cutremurat marți după amiază, la ora 14:52, când a avut loc un seism în zona Vrancea, județul Buzău, însă producerea acestuia n-ar trebui să-i sperie pe români. 

România s-a cutremurat marți după amiază, la ora 14:52, când a avut loc un seism în zona Vrancea, județul Buzău, însă producerea acestuia n-ar trebui să-i sperie pe români.

Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului, susține că acest cutremur este unul normal și nu ar trebui să ne îngrijorăm.

Citește și: Cutremur puternic în România, marți! Ce magnitudine a avut seismul și unde a fost resimțit

„E un cutremur absolut obișnuit. Au fost mai multe în ultimul timp, dar asta nu înseamnă nimic. Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e sub influența Africii.

Adâncimea e foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales.

Citește și: IGSU: Nu s-au înregistrat apeluri pe 112 în urma cutremurului din judeţul Buzău

Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva”, a spus Mărmureanu, marți, la Antena 3.

Cutremur puternic în România, marți! Ce magnitudine a avut seismul și unde a fost resimțit... IGSU: Nu s-au înregistrat apeluri pe 112 în urma cutremurului din judeţul Buzău...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x