Antena Căutare

S-a luptat și a reușit să facă ce n-au putut autoritățile! Datorită unei femei, o comună din Argeș va trăi în condiții civilizate

O femeie a reuşit să facă ce n-au făcut autorităţile ani de zile, într-o localitate din Argeş. A adus gaze în comună. A stat de vorbă cu sătenii, a strâns semnături, a făcut dosare, a alergat după aprobări, s-a zbătut şi, într-un final, reţeaua va fi construită în localitatea Miceşti.

O femeie a reuşit să facă ce n-au făcut autorităţile ani de zile, într-o localitate din Argeş. A adus gaze în comună. A stat de vorbă cu sătenii, a strâns semnături, a făcut dosare, a alergat după aprobări, s-a zbătut şi, într-un final, reţeaua va fi construită în localitatea Miceşti.

Oamenii îl acuză pe primar că n-a făcut nimic pentru ei, şi, doar după ce s-au mobilizat şi l-au ameninţat cu demiterea, a semnat pentru investiţie. Acum, chiar edilul se numără printre primii beneficiari.

Comuna Micești este la 12 kilometri de municipiul Pitești, dar în continuare oamenii se încălzesc cu lemne. Deși sunt atât de aproape de civilizație, localnicii nu au avut niciodată rețea de gaze. Claudia Dumitru s-a mutat aici în urmă cu 8 ani și în vara lui 2016 a început demersurile singură. A strâns semnături pentru rețeaua de gaze și a depus lista la Primărie. Dar nu a primit răspuns. După o lună a trimis aceeași listă la furnizorul de gaze naturale și de acolo a fost învățată ce trebuie să conțină un dosar de branșament.

„Oamenii vor gaze, vor dezvoltarea comunei, vor sa trăiască în condiţii civilizate numai că nu s-a vrut nici din partea consiliului local, nici din partea primarului”, a spus Claudia Dumitru.

Ca să îi convingă pe edilii locali să semneze investiţia, adică să dea banii, Claudia a avut nevoie de susţinerea sătenilor. A strâns semnături de la toţi şi a depus lista la Primărie. Nu a primit nici atunci vreun răspuns. Aşa că a mers mai departe.

„Am adunat semturi pentru demiterea domnului primar şi am facut o petiţie către prefect şi apoi în două săptămâni s-a semnat contractul de cofinanţare”, a adăugat ea.

Deocamdată, reţeaua va fi construită doar pe strada principală. Adică aproape jumătate din localnici vor avea gaze peste câteva luni. Culmea, printre norocoşi se află chiar cei acuzaţi că au tărăgănat proiectul, iar ceilalţi săteni sunt revoltaţi.

Edilul, Dumitru Voicu, spune însă altceva: totul se datorează autorităţilor.

„Nu există, dar nu există sub nicio formă niciun aport al cetăţenilor la investiţie. Doi: niciodată un cetăţean nu are voie să valideze cumva o investiţie decât Consiliul Local. Dacă pe uliţele de la Miceşti, în satul Miceşti, vor fi gaze foarte repede tot datorită Consiliului Local se va întâmpla, nu datorită altora, ca să ne înţelegem”, a spus Dumitru Voicu.

Lucrările la reţeaua de gaze au început în luna aprilie, iar până în toamnă, vor fi racordate primele gospodării.

Elevii intră în vacanţa de vară! A fost anunțată structura anului școlar 2019-2020... Video. O fetiță de zece ani a fost salvată de pompieri din mijlocul unei viituri puternice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x