De ce ar fi murit, de fapt, asistenta din Botoșani tratată cu Remdesivir: „Urmările prezenţei virusului, imposibil de remediat”

Adevărata cauză a morții Lenuței, asistenta medicală de la Botoșani care și-a pierdut viața la 46 de ani, rămâne un mister. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, explicații noi.

De ce ar fi murit, de fapt, asistenta din Botoșani tratată cu Remdesivir

„Privind decesul asistentei medicale de 46 ani decedată cu două teste negative după tratament cu Remdesivir, rămân la părerea că urmările prezenţei virusului de natură distructivă tisulară sunt imposibil de remediat şi duc la deces. Aşa s-a întâmplat şi în cazul altor decese la vârste sub 65 de ani”, a explicat medicul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Specialistul a precizat că, deși nu există studii concrete ce să demonstreze posibilitatea ca decesul asistentei să fi fost cauzat de concentraţia ridicată de viruşi din organism, „aşa se întâmplă în alte cazuri cu infecţii virale şi ca urmare este logic ca încărcătura virală mare să se coreleze cu aceste urmări”.

Citește și:

„Îmi oferea 30 de milioane să spun că soțul a murit de coronavirus” Familia „decesului 1.027”, mituită de autorități?! Acuzații halucinante la Botoșani

Cauza decesului unei asistente medicale din Botoşani, anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, nu este COVID-19, aşa cum indicau informaţiile iniţiale, precizările fiind făcute de INSP, după ce Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a descoperit al doilea test negativ al femeii.

Asistenta lucra la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani.

În urmă cu câteva săptâmâni, ea s-a infectat. Pentru că starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, asistenta a fost transferată la Iaşi şi internată la secţia Reanimare a Spitalului de Boli Infecţioase, unde, în pofida eforturilor medicilor, a decedat.

„A fost o internare lungă în Terapie Intensivă, de aproape două săptămâni, a urmat tratamentul cu Remdesivir, a avut două rezultate negative la testul pentru SARS-CoV-2.

Nu avea comorbidităţi care să determine o atât de mare imunodepresie sau afectare anterioară încât să putem spune că a avut un teren la care să ne facă să ne gândim că ar putea prezenta o formă atât de gravă. Ea, de la început, a fost internată la Terapie Intensivă”, a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Citește și:

Secretul cumplit al militarului care a ucis-o pe Mihaela. Bărbatul, născut într-o sectă periculoasă: „Pentru ei, heterosexualitatea era o greșeală”

Răsturnare de situație în cazul asistentei de la Botoșani moartă de COVID-19. Rezultatele ultimelor teste au fost negative

Femeia, care nu avea alte probleme de sănătate, a fost diagnisticată cu coronavirus pe 23 aprilie și transferată la Iași pe secția de reanimare a spitalului de Boli Infecțioase. Ea se vindecase, însă și trebuia să plece acasă, dar, între timp, a murit.

Citește și:

Opt teste! N-are simptome! S-a tratat singur cu Paracetamol și Vitamina C: „Stau internat, așteptând să mă negativez”

Conform anunţului făcut duminică, decesul 1178 era al unei femei de 45 de ani, din Botoşani, cu diagnostic de COVID-19 conformat în 23.04, decesul survenind în 23.05. Femeia nu avea alte boli asociate. Asistenta lucra la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani.

Ultimele știri