De ce au explodat cazurile de coronavirus în județul Dâmbovița. Reprezentanții DSP, apel către populație: ”Respectați măsurile de prevenție!”

Nu mai puțin de 555 de cazuri de coronavirus au fost confirmate miercuri, în România, iar județul în care s-au înregistrat cele mai multe dintre acestea a fost Dâmbovița. 

De ce au explodat cazurile de coronavirus în județul Dâmbovița. Reprezentanții DSP, apel către populație: ”Respectați măsurile de prevenție!”

Numărul mare de cazuri din județ este pus pe seama celor două focare apărute, unul la o instituție socială, iar altul la o firmă.

România, din nou în stare de urgență? Klaus Iohannis, declarația momentului: „Situația este gravă. Da, putem reveni la măsuri restrictive”

De asemenea, reprezentanții DSP au atras atenția asupra faptului că mulți pacienți la cerere, în timp ce alții n-au respectat recomandările de autoizolare la domiciliu a persoanelor contacte directe ale cazurilor confirmate COVID-19, ca urmare a ultimelor modificări legislative.

DSP, apel către populație: ”Respectați măsurile de protecție!”

Reprezentanții DSP, însă, a făcut apel la populație să respecte recomandările pentru limitarea cazurilor de coronavirus, având în vedere capacitatea de spitalizare limitată și a precizat, de asemenea, că a crescut numărul de testări profilactice, după ce mai multe societăţi comerciale au decis testarea tuturor angajaţilor.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

”Solicităm populaţiei judeţului Dâmboviţa să trateze cu maximă seriozitate această problemă de sănătate publică, să respecte toate recomandările specialiştilor în vederea limitării transmiterii comunitare, care a înregistrat o creştere îngrijorătoare în ultimul interval de timp. Facem un apel la responsabilitate având în vedere capacitatea de spitalizare care este limitată în acest moment, motiv pentru care Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a iniţiat demersuri la nivelul Ministerului Sănătăţii în vederea nominalizării altor unităţi sanitare destinate tratării pacienţilor COVID-19”, precizează oficialii instituţiei.

Lovitură pentru români! MAE: 8 state au introdus deja restricții pentru români

În judeţul Dâmboviţa s-au confirmat până acum 756 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri