Antena Căutare

De ce nu era de acord REGELE MIHAI cu ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului: "Asta ne trebuie nouă acuma?”

Regele Mihai a încetat din viaţă marţi, la ora 13, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia.  La căpătâiul regelui a stat, până în ultima clipă, fiica sa, principesa Maria. Plecarea din aceasta lumea a ultimului monarh al Romaniei a îndoliat o națiune.

Regele Mihai a încetat din viaţă marţi, la ora 13, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia. La căpătâiul regelui a stat, până în ultima clipă, fiica sa, principesa Maria. Plecarea din aceasta lumea a ultimului monarh al Romaniei a îndoliat o națiune.

De-a lungul întregii sale vieți a fost un susţinător de bază al Bisericii Ortodoxe Române, participând atât la numeroase slujbe din Catedrala Patriarhală, precum şi la sfinţirea Catedralei mitropolitane din Timişoara, în anul 1946, împreună cu Patriarhul Nicodim.

Însă, cu un lucru nu era de acord Majestatea Sa: cu ridicarea Catedralei Nemuriri Neamului, fapt ce a fost mărturisit încă din 1990, într-un interviu, citat de recorder.ro.

Nu aș vrea să fiu rău înțeles, dar cât o să ne coste asta? Când România se găsește în starea în care se găsește economic, noi vrem să facem o asemenea catedrală care va costa miliarde, poate de dolari, nu de lei… Asta ne trebuie nouă acuma?”, spunea suveranul.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi adus în ţară pe 13 decembrie, la ora 11.00, iar pe 16 decembrie, la ora 12.30 va avea loc slujba de înmormântare, la Catedrala Patriarhală, iar la 18.45, va avea loc slujba de îngropare, la Curtea de Argeş.

Criza de imunoglobulină din România a ajuns în atenția premierului! Care este situaţia... Schimbare de ultimă oră! Ce a decis Casa Regală a României la scurt timp de la trecerea în nefiinţă a Regelui Mihai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x