Antena Căutare

De ce nu este indicat să bei bere pe plajă. Recomandarea specialiștilor

În lunile de vară, poate fi tentant să bei o bere rece ca gheața pentru a te răcori, însă specialiștii în sănătate îți atrag atenția de la acest obicei dăunător pentru organism.

o halba de bere pe plaja Galerie
De ce nu este indicat să bei bere pe plajă. Recomandarea specialiștilor | Shutterstock

Consumul de alcool, pe vreme călduroasă, te va deshidrata, însă iată și alte minusuri pe care trebuie să le iei în calcul.

Citește și: Cât a ajuns să coste o bere la mare în iulie 2023. Ce preț are băutura la draft

De ce nu este indicat să bei bere pe plajă. Recomandarea specialiștilor

„Când ești afară, în căldură, temperatura corpului tău va crește, ca de obicei”, explică dr. Lena Beal, terapeut dietetician, pentru Piedmont.org.

„Acest lucru face ca vasele de sânge să se dilate, ceea ce te face mai susceptibil la a leșina. Și dacă nu ești bine hidratat, vei simți o mai mare căldură în corp. Alcoolul încetinește producția de hormon antidiuretic (ADH) din organism. Asta înseamnă că vei urina mai des și, implicit, vei pierde mai mult lichid”, a subliniat ea.

Mulți oameni beau bere pentru a se răcori vara. Berea, bogată în aminoacizi și vitamine, poate ajuta la stimularea poftei de mâncare. Cu toate acestea, există și consecințe, notează Chinaculture.org.

În primul rând, nu bea bere pentru a potoli setea. Oamenii beau adesea bere pentru a-și potoli setea și pentru a se răcori. Cu toate acestea, oamenii au tendința de a transpira mai mult.

Citește și: De ce sucurile sau berea la sticlă au gust mai bun față de cele în recipiente de plastic. Explicația pe care nu mulți o știu

Potrivit experților, după ce alcoolul intră în organism, acesta va stimula de fapt secreția de adrenalină, va accelera bătăile inimii, va dilata vasele de sânge și va crește temperatura corporală prin evaporarea lichidelor, determinânu-te să-ți fie mai mult sete.

Între timp, alcoolul va stimula rinichii și va accelera metabolismul și urinarea, ceea ce va duce la pierderea mai multor lichide.

În plus, alcoolul se poate dizolva în sânge și poate crește consistența sângelui. După ce au băut bere, oamenii ar trebui să bea mai multă apă sau ceai, pentru a rămâne hidratați.

Consumul de bere poate provoca, de asemenea, formarea de litiază (acumularea de săruri minerale în rinichi, pancreas sau apendice) și poate provoca acumularea de grăsime. Experții sugerează că oamenii nu ar trebui să bea mai mult de 1000 ml de bere pe zi.

Berile sunt, în general, clasificate în două grupe: procesate și neprocesate. Berile neprocesate se referă la cele care nu au trecut printr-un proces de sterilizare pentru a scăpa de bacterii.

Berea neprocesată are, de asemenea, mai mulți aminoacizi și proteine. Deoarece berea neprocesată are un gust mai bun și este mai sănătoasă, este în general mai populară decât berea procesată.

Cu toate acestea, pasionații nu ar trebui să bea prea multă bere neprocesată, deoarece drojdia din berea neprocesată poate continua să trăiască în interiorul corpului uman. Drojdia vie va promova secretia de suc gastric stimulând pofta de mancare. Prin urmare, berile procesate sunt mai potrivite, însă trebuie cerut sfatul medicului tău.

Totodată, consumul de bere rece poate provoca chiar boli gastrointestinale, cum ar fi diareea. Uneori, poate provoca chiar pancreatită acută.

Specialiștii recomandă să nu bei prea multe beri. În ciuda conținutului scăzut de alcool al berii, consumul a prea multor beri este încă dăunător sănătății. Conținutul de apă, din băutură, va fi eliminat rapid, în timp ce conținutul de alcool va fi absorbit de organism. În concluzie, prea multe beri va crește sarcina ficatului, a rinichilor și a inimii și va afecta alte organe importante.

Ce salariu primește un asistent social în România. Ce apare în fișa postului... Ce legătură există între rostirea rugăciunii Tatăl Nostru și sănătate. Dezvăluiririle cunoscutului medic Vlad Ciurea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x