Antena Căutare

Ce se ascunde în spatele deciziei medicilor de la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui de a nu mai face avorturi la cerere! Acum a ieșit la iveală totul 

Păreri împărţite la Vaslui după ce medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă refuză să facă avorturi la cerere! Ginecologii invocă „motive de moralitate".

Păreri împărţite la Vaslui după ce medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă refuză să facă avorturi la cerere! Ginecologii invocă „motive de moralitate". Potrivit unor surse, ar fi luat această decizie după ce trei dintre colegii lor au fost condamnaţi pentru corupţie. De altfel, ultimele avorturi la cerere consemnate în registrele unităţii au fost înregistrate în urmă cu trei ani, exact în ziua în care au avut loc percheziţii în Secţia de Ginecologie a spitalului.

Avorturile la cerere nu se mai fac în spitalul judeţen din Vaslui din 2015, când secţia de ginecologia a fost implicată într-un scandal de corupţie şi trei medici au fost condamnaţi pentru corupţie. Procurorii au stabilit atunci că ginecologii întrerupeau ilegal şi sarcini mai mari de patru luni, iar pentru serviciile lor primeau bani fără să dea chitanţă.

Medicii care faceau avorturi la cerere nu mai sunt angajaţii spitalului, iar ceilalți medici nu fac din considerente personale, morale, religioase.

În perioada comunistă, când avortul era interzis, peste zece mii de femei şi-au pierdut viaţa în încercarea de a scăpa de sarcini nedorite. În România, avortul a fost legalizat din nou abia la finalul anului 1989.

În urmă cu două săptămâni și reprezentanţii Spitalului Judeţean din Botoşani au anunţat că nu mai fac avorturi la cerere.

Vești bune pentru viitoarele mame! Anunțul Guvernului: Primesc gratis la naștere!... Ce s-a ales de fostele clădiri ale centralelor termice! Zeci de mii de români au de câștigat de pe urma lor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x