Antena Căutare

Mențiune obligatorie în declarația pe propria răspundere, dacă mergeți cu mașina la service sau la spălătorie

Românii au tot mai multe întrebări privind deplasările în timpul stării de urgență, în ce condiții se pot face ele și care sunt activitățile permise prin completarea declarației pe propria răspundere. Grupul de Comunicare Strategică a oferit răspunsuri punctuale, inclusiv la întrebare: "Pot să merg cu mașina la service sau la spălătorie"?

Mențiune obligatorie în declarația pe propria răspundere, dacă mergeți cu mașina la service sau la spălătorie
Declarație pe propria răspundere | Inquam Photos / Octav Ganea

Grupul de comunicare Strategică a făcut public un set de 38 de întrebări și răspunsuri referitoare la situații concrete în contextul restricțiilor impuse de ordonanțele militare include și precizări despre formularul declarației pe proprie răspundere.

Citește și: Avertisment dur în Săptămâna Mare! Ce nu trebuie să ne lipsească, de fiecare dată când ieșim din casă, în afară de declarația pe proprie răspundere?

Printre ele, românii au întrebat unde găsesc declarație pe propria răspundere, modelul corect, dar și dacă pot pleca la spălătorie cu mașina.

Declarația pe proprie răspundere poate fi descărcată de AICI!

Declarația pe propria răspundere. Pot să mă duc cu mașina la service-ul auto?

Răspunsul autorităților: Activitatea service-urilor auto, a magazinelor de piese și a reprezentanțelor auto sau a altor instituții de profil nu este interzisă prin nicio Ordonanță Militară, excepție făcând cele care își desfășoară activitatea în marile centre comerciale.

În cazul în care autoturismul prezintă o defecțiune care nu permite folosirea lui în condiții de siguranță, persoana care se deplasează la service/magazin de piese auto/reprezentanță sau alte unități de profil poate face acest lucru completând declarația pe propria răspundere, punctul privind acoperirea necesităților persoanei/ motiv justificat.

Citește și: „Lucrurile merg spre ceva mai grav”. Raed Arafat, semnal de alarmă îngrijorător! Cum va evolua pandemia de coronavirus în România?

Declarația pe propria răspundere. Pot să merg cu mașina la spălătorie?

Răspunsul autorităților: Da, sunt permise deplasările la spălătoriile auto pentru curățarea mașinilor, atunci când acest lucru este necesar, dar cu respectarea strictă a prevederilor ordonanțelor militare. Deplasarea se poate face completând declarația pe proprie răspundere la punctul privind acoperirea necesităților persoanei/ motiv justificat.

Ce înseamnă deplasarea pentru activități agricole, conform ordonanțelor militare. "Nu poate fi folosit de orice per... 2.000 de lei amenda în România, dar stai să vezi ce se întâmplă în India! Pedeapsă neobișnuită primită de mai mulți turi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x