Antena Căutare

Decret Iohannis - măsuri de ordine publică. Cine, cui se subordonează? „Rezerviștii” se pot angaja fără concurs

Coronavirus în România. Klaus Iohannis a făcut primele declarații oficiale, după instituirea stării de urgență în România și a anunțat măsurile ce vor intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

Decret Iohannis - măsuri de ordine publică. Cine, cui se subordonează? „Rezerviștii” se pot angaja fără concurs
Decret Iohannis - măsuri de ordine publică. Cine, cui se subordonează? „Rezerviștii” se pot angaja fără concurs

Klaus Iohannis a făcut publice măsurile de primă urgență cu aplicabilitate directă și imediată, prevăzute în decret.

Capitolul 1 din Anexa 1 prevede măsurile din domeniul de ordine publică.

1 - Poliția Locală se subordonează operațional Ministerului Afacerilor Interne.

2 - Serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor se subordonează operațional unităților teritoriale de poliție, care stabilesc activitățile de sprijin pe care acestea le execută.

3 - Serviciile voluntare de pompieri (situații de urgență) se subordonează operațional unităților teritoriale pentru situații de urgență, care stabilesc responsabilitățile și modul de acțiune al acestora.

4 - Serviciile publice de ambulanță se subordonează operațional inspectoratelor pentru situații de urgență.

5 - (1) Ministerul Apărării Naționale sprijină, la cerere, Ministerul Afacerilor Interne pentru asigurarea pazei și protecției unor obiective/zone, transportul de efective, materiale și tehnică pentru îndeplinirea misiunilor specifice, triaj epidemiologic, asistență medicală și alte misiuni în funcție de evoluția situației.

(2) Instituțiile din cadrul Sistemului național de ordine publică și securitate națională suplimentează, la nevoie, efectivele și tehnica pentru intervenție, prevăzute în planuri, în funcție de evoluția situației.

6 - Instituțiile din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională pot angaja fără concurs, la nevoie, pe durată determinată de 6 luni, personal din sursă externă sau cadre care au trecut în rezervă, cărora le-au încetat raporturile de serviciu.

7 - Pentru ca efectivele instituțiilor din cadrul Sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională să fie mereu la dispoziție în scopul intervenției în cazuri reale generate de pandemia de COVID-19, pe perioada stării de urgență, se suspendă exercițiile, simulările, aplicațiile și orice alte activități care pot interfera cu măsurile luate de autoritățile competente destinate prevenirii și combaterii răspândirii infecțiilor cu COVID-19, cu excepția celor cu caracter militar desfășurate în poligoanele de instrucție.

Măsuri de ordine publică

Măsuri în domeniul economic

Măsuri pentru sănătate

Măsuri din domeniul muncii și protecției sociale

Măsuri pentru domeniul justiției

Citește și: Coronavirus în România. Klaus Iohannis, mesaj pentru români: Ce alte măsuri se impun în starea de urgență

Lucrezi de acasă? Studiile arată că poţi fi mai productiv. Cum poţi reuşi să faci asta... Decretul privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x