Antena Căutare

Decretul privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, publicat în Monitorul Oficial

Decretul privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României a fost publicat, luni după-amiază, în Monitorul Oficial. În termen de cel mult cinci zile, preşedintele urmează să solicite Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate.

Decretul semnat de preşedintele Klaus Iohannis privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 0212 din 16 martie.

Conform procedurii, în termen de cel mult 5 zile de la instituirea stării de urgenţă, preşedintele României solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate. În situaţia în care Parlamentul nu încuviinţează starea instituită, preşedintele României revocă de îndată decretul, măsurile dispuse încetându-şi aplicabilitatea. În funcţie de evoluţia situaţiilor de pericol, preşedintele României, cu încuviinţarea Parlamentului, poate prelungi durata stării instituite şi poate extinde sau restrânge aria de aplicare a acesteia.

Măsuri de ordine publică

Măsuri în domeniul economic

Măsuri pentru sănătate

Măsuri din domeniul muncii și protecției sociale

Măsuri pentru domeniul justiției

Sursa : news.ro

Decret Iohannis - măsuri de ordine publică. Cine, cui se subordonează? „Rezerviștii” se pot angaja fără concurs... Decret Iohannis - măsuri pentru sănătate. Scăpăm de „problema cu cardul de sănătate”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x