Antena Căutare

Descoperire alarmantă, despre coronavirus! Ce boală gravă ar produce la copii. „I-ar putea urmări toată viața. Unele celule importante ar putea fi distruse”

O nouă descoperire alarmantă a fost făcută despre coronavirus. Infectarea cu acesta ar putea provoca o boală gravă, în rândul copiilor.

Descoperire alarmantă, despre coronavirus! Ce boală gravă ar produce la copii. „I-ar putea urmări toată viața. Unele celule importante ar putea fi distruse”
Descoperire alarmantă, despre coronavirus! Ce boală gravă ar produce la copii. „I-ar putea urmări toată viața. Unele celule importante ar putea fi distruse” | profimediaimages.ro

Mai exact, cercetătorii de la Imperial College London susţin că Covid-19 ar putea avea o legătură cu o creştere a numărului de copii diagnosticaţi cu diabet de tip 1.

Numărul de copii diagnosticaţi cu diabet zaharat de tip 1, în spitalele din nord-vestul Londrei, s-a dublat comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit The Mirror, explicația ar putea fi aceea că proteina spike a coronavirusului - cunoscută şi sub numele de proteina S, ar putea ataca şi distruge celulele pancreatice cu rolul de a produce insulină, la fel ca diabetul.

Totuși, unul dintre autorii studiului susține că sunt şanse minime ca cei mici să dezvolte forme grave de coronavirus.

Două noi simptome ale infecției cu coronavirus, descoperite! Medicii ORL, în alertă! „Este nevoie urgent de acțiune!”

Pe de altă parte, cercetătorii spun că trebuie să luăm în considerare complicaţiile care apar la copii în urma infectării.

O creştere a numărului de copii diagnosticaţi cu diabet, în timpul pandemiei, a fost raportată şi în China şi în Italia. Însă, deocamdată nu a fost demonstrată o legătură dintre Covid-19 şi diabet zaharat.

Există sau nu o ordine a simptomelor date de COVID-19? Președintele Societății Române de Epidemiologie: „E cert la ce trebuie să fim atenți”

Coautoarea studiului, Rebecca Unsworth spune că diabetul de tip 1 poate fi gestionat prin injecţii de insulină. Cu toate astea, dacă boala nu este descoperită şi tratată la timp, copiii s-ar putea simţi foarte slăbiţi.

Dacă nivelul de zahăr din sânge rămâne ridicat, celulele pot dezvolta cetoacidoza diabetic (CAD), cea mai gravă complicaţie acută, care, netratată, poate determina coma diabetică şi chiar deces.

Mutația D614G a coronavirusului, prezentă și în Europa, este de zece ori mai infecțioasă, dar mai puțin mortală... Care sunt criteriile pentru ca un elev să primească unul dintre cele 250.000 de dispozitive cu internet. Ce trebuie să f...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x