Există sau nu o ordine a simptomelor date de COVID-19? Președintele Societății Române de Epidemiologie: „E cert la ce trebuie să fim atenți”

Președintele Societății Române de Epidemiologie, Doina Azoicăi, a explicat dacă există sau nu o ordine a simptomelor pe care le dă COVID-19.

Există sau nu o ordine a simptomelor date de COVID-19? Președintele Societății Române de Epidemiologie: „E cert la ce trebuie să fim atenți”

profimediaimages.ro

Întrebată despre o ordine a instalării simptomelor date de COVID-19, Doina Azoicăi a spus că „este foarte variabilă succesiunea simptomelor, însă e cert că populația trebuie să fie atentă la faptul că o febră care apare pe fondul unor manifestări respiratorii trebuie considerată o manifestare a unei posibile infecții”.

Ea a mai precizat că durerea de cap, astenia, durerea în gât sunt de asemenea simptome ce pot indica declanșarea bolii COVID-19, însă febra rămâne cel mai des întâlnit simptom.

Oamenii de știință, descoperirea momentului despre coronavirus. În ce ordine apar simptomele infecției cu COVID-19: ”Poate ajuta oamenii să ceară ajutor imediat!”

Tendiță de creștere a cazurilor de coronavirus, în România. Care sunt cauzele

Doina Azoicăi a mai declarat luni, la Digi24, că situația din ultimele două săptămâni poate lăsa impresia că ne aflăm pe un platou cu 1.000 - 1.500 de cazuri noi pe zi, însă, avertizează ea, tendința este de creștere: de la 84 de cazuri noi la suta de mii de locuitori s-a ajuns la 89 de cazuri noi.

„Este o creștere, dar nu exponențială”, a punctat Doina Azoicăi, adăugând că situația trebuie ținută sub control.

Una dintre explicațiile pentru această evoluție este aceea că „scade comportamentul preventiv al populației”, a mai spus președinta Societății de Epidemiologie.

Potrivit ei, am ajuns într-o fază de „transmitere comunitară susținută” a coronavirusului, care poate duce inclusiv la dezvoltarea unor focare. Ea a dat exemplu stațiunile de la munte și de pe litoral, unde sunt mari aglomerări de oameni în concediu și nu toți repectă măsurile impuse, de purtare a măștii și distanțare socială.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri