Căutare Live

Desi Sfantul Sinod interzice slujbele religioase pentru cei incinerati, unii preotii incalca legea bisericeasca

Pentru orice pe lumea asta se poate gasi o solutie de compromis! Chiar si pentru drumul pe lumea cealalta. Sfantul Sinod interzice slujbele religioase pentru cei incinerati, dar preotii au gasit metode de a impaca si enoriasii si dogmele. O varianta, culmea, incalca una dintre cele 10 porunci dumnezeiesti

Mai marii Bisericii Ortodoxe Romane interzic slujbele pentru cei incinerati, insa orice pe lumea aceasta se poate negocia iar tocmeala cu preotii poate ajunge suficient de departe incat sa implice incalcarea celei de-a noua porunci: SA NU MINTI.

Preotul stie clar ce are de facut iar de incinerare, nici pomeneala. Mai degraba este adus in discutie un incendiu ce a facut ramasitele celui drag cenusa. Oamenii bisericii, in niciun caz, nu-s detectivi sa verifice cum a ajuns mortul in urna.

Mai exista o solutie. Urna sa nu apara la slujba. Adica sa ramana intr-un loc cu verdeata, bine ascunsa privirii. Asa preotul poate da un fel de dispensa. “Asa separat pot sa fac pentru dumneavoastra, dar nu pot sa vin sa slujesc la o urna”, spune un preot inregistrat cu o camera ascunsa.

Biserica Ortodoxa nu accepta oferirea serviciilor religioase pentru cei incinerati. E drept, au existat si exceptii: in 2006, Zoia Ceausescu a fost depusa pentru doua zile la Biserica Elefterie si i s-au facut si slujbe inainte de incinerare. Familia Monicai Lovinescu a obtinut dispensa de la patriarhul Daniel, in 2008, pentru oficierea slujbei religioase. Monica Lovinescu a fost incinerata.

EXCLUSIV! Un jurnalist sportiv s-a trezit, peste noapte, ca este "fiul" lui Sergiu Nicolaescu... UPDATE! Moldova, afectata din nou de ninsoare si viscol! Mii de oameni din sase judete sunt izolati...
Parteneri
Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an e pe 17 ianuarie
În timp ce luna ianuarie este luna rezoluțiilor și a stabilirii noilor obiective, poate fi, de asemenea, o perioadă destul de dificilă pentru mulți oameni. Sărbătorile au trecut, afară e frig și mai sunt multe luni până la vară. Cu toate acestea, nu e nimic suprinzător că luna ianuarie este luna care găzduiește Blue Monday 2022. Cea mai tristă zi din an îi sperie pe mulți dintre noi.
Catine.ro
Ultimele știri