România anului 2019 vrea să pregătească elevi de nota 10 în condiții în care ți-ai dori mai mult să fugi, decât să stai! Bucuria noului început de an școlar nu se zărește pe chipul tuturor, în condițiile în care mii de elevi români pleacă bolnavi de la ore din cauza sistemului defectuos în care sunt obligați să învețe!
2.824.594 de elevi şi copii de grădiniţă au început cururile anului școlar 2019-2020, astăzi, 9 septembrie, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN). În ciuda școlilor cotate bine și modernizate, mii de elevi din mediul rural încă merg la toalete construite în curtea școlii!
În urma unor investigații, Botoșani se află pe primul loc în topul celor mai multe școli care nu au toaletă în interior. Mai exact, 157 de şcoli au toaleta în curte. Mai mult, acestea sunt din improvizate din lemn. Aceeași situație este și în Teleorman, unde, deși au fost puși la dispoziție 3 milioane de lei pentru rezolvarea acestei probleme, încă există 43 de şcoli unde copiii vor folosi toaletele din curte. Reprezentanţii Prefecturii Teleorman susţin că dacă primăriile nu vor rezolva problema toaletelor până la finalul acestui an, vor fi obligate să returneze banii la stat.
Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, în judeţ sunt 88 de clădiri fără autorizaţie sanitară pentru că au toaletele în curte, iar unele dintre ele nu au nici apă curentă și nici vreun sistem de încălzire.
În comuna Vela, la 37 de kilometri distanţă de Craiova elevii şi preşcolarii au toalete turceşti la 26 de metri de şcoală, iar instituția de învățământ nu a beneficiat de mulţi ani de investiţii de reabilitare. Această distanţă de 26 de km va fi parcursă şi în acest an de fiecare din cei 160 de elevi şi preşcolari, Ei au la dispoziţie în continuare trei toalete turceşti şi o chiuvetă.
La nivelul judeţului Dolj, în acest an, zece şcoli au încheiat contracte prin care desfăşoară lucrări pentru mutarea toalerelor la interior.
În localitatea Smârdan din judeţul Galaţi, 25 de unităţi din judeţ au toaleta în curte, dar elevii şcolii gimnaziale încep cursurile într-o clădire veche, cu sobe de teracotă şi cu toaleta modernizată, dar situată în exterior. Mai grav este că părinţii spun că din cauza toaletei şi a holurilor neîncălzite copiii răcesc frecvent.
Pe listă se mai află, Maramureșul cu 100 de școli care au toalete exterioare, la nivelul județului Sălaj 347 de unități sunt defectuase și în Județul Gorj 109 unități au toaletele în curte.
(sursa: clasicradio.ro )
A început școala! Când vor avea elevii prima vacanță și ce schimbări îi așteaptă în anul școlar 2019-2020... Două fetițe născute prematur, infectate cu o bacterie extrem de periculoasă! Medicii atrag atenția: ”Poate fi fatală, da...