Antena Căutare

Dialog emoționant într-un salon de spital din Alba Iulia, între un medic și un pacient cu Covid: "- Doamna doctor, v-am recunoscut după voce!"

Marcela Vâlcan este șefă de secție la Boli Infecțioase. Lucrează în spitalul din Alba Iulia de ani buni, timp în care le-a văzut pe toate. De o lună de zile, tratează pacienți bolnavi de Covid-19, motiv pentru care halatul alb s-a transformat într-un echipament care o acoperă din cap până în picioare. Doar vocea o mai apropie de bolnavii care schițează zâmbete când o aud intrând în saloane.

Dialog emoționant într-un salon de spital din Alba Iulia, între un medic și un pacient cu Covid: "- Doamna doctor, v-am recunoscut după voce!" Galerie
Marcela Vâlcan este medic în Spitalul de boli infecțioase din Alba Iulia | Facebook

Vocea este atuul cadrelor medicale, alături de mâinile care, îmbrăcate cu trei perechi de mănuși, pot aduce o mângâiere pacienților, spune medicul din Alba Iulia, care a povestit într-o postare pe Facebook cum decurg zilele în plină pandemie de coronavirus.

Medic din Alba Iulia: JURNAL COVID-19 – Dor de normalitate

"Se împlinește curând o lună de când prima pacientă confirmată cu infecție cu coronavirus, Doamna G, ne-a trecut pragul. Știu că ea este bine și aștept să vină ziua în care să se reîntoarcă la noi, în vizită de data aceasta , așa cum ne-a promis, doar pentru a ne putea cunoaște pe noi, toate.

Citește și: Respectăm restricțiile sau suportăm consecințele. Medic infecționist, scenariu sumbru pentru zilele următoare: „O să se dubleze numărul infecțiilor”

De atunci, mulți alții ne-au cunoscut ca fiind acei oameni care arată toți la fel: oamenii fără fizionomie, îmbrăcați în alb, galben, gri sau ce culoare mai au costumele salvatoare, pe care le iubim și le urâm în același timp", povestește Marcela.

Dialog emoționant într-un salon de spital din Alba Iulia, între un medic și un pacient cu Covid: "- Doamna doctor, v-am recunoscut după voce!"

Domnul iubitor de literatură, pacient în salonul Marcelei

Medicul din Alba Iulia continuă povestea. Spune că a fost strigată pe nume, deși era acoperită din cap până-n picioare. A strigat-o "domnul iubitor de literatură", pacientul său îndrăgostit de cărți. I-a Marcela, explicându-i că a recunoscut-o după voce.

"Am fost surprinsă astăzi când, intrând într-unul dintre saloane, unul dintre pacienți, am să-l numesc Domnul iubitor de literatură, m-a întrebat: „Doamna Marcela, nu?”

Pe moment, uitând de situația în care ne aflăm, mi s-a părut ciudată întrebarea. Eu îl cunosc pe Domnul iubitor de literatură. El, cum de nu mă recunoaște? În mod normal, în „viața de dinaintea pandemiei”, lumea ne cunoștea. Nu trebuia să se întrebe oare cine este astăzi sub acel costum, mască, ochelari. „Cine mă îngrijește astăzi?”

Însă, vremurile sunt altfel, totul s-a schimbat (și nu neapărat în bine). Nimic nu mai este la fel și nostalgia ne cuprinde vrând, nevrând.
Îmi este atât de dor de normalitate!

I-am răspuns:„Da!”

„Am știut”, mi-a spus. „V-am recunoscut după voce!”

Citește și: A fost inventat aparatul ce ucide coronavirusul din aer

Atunci am realizat că iată, lumea ne poate recunoaște după voce. Vocea nu poate fi „îmbrăcată”. Ea rămâne aceeași, caldă și plăcută (vreau să cred eu), încurajatoare și poate să aducă speranță în inimile pacienților. Vocea este atuul nostru, alături de mâinile care, așa cum sunt ele, îmbrăcate cu 3 perechi de mănuși, pot aduce o mângâiere… Mănușa nu împiedică gestul și nici simțul", a mai spus medicul Marcela Vâlcan.

Colectivul secției de Boli Infecțioase a spitalului din Alba Iulia, fără măști și combinezoane

Dialog emoționant într-un salon de spital din Alba Iulia, între un medic și un pacient cu Covid: "- Doamna doctor, v-am recunoscut după voce!"

"Am să atașez o fotografie în care suntem parte din noi, colectivul secției de Boli Infecțioase din Alba Iulia (niciodată nu putem apărea cu toții într-o fotografie deoarece cineva este mereu la datorie), fără combinizon și mască, fără ochelari de protecție sau viziere", și-a încheiat medicul postarea.

O asistentă medicală a murit la 28 de ani după ce a fost confirmată pozitiv pentru coronavirus. Femeia era însărcinată... Vizitele la rude strict interzise! Raed Arafat îi avertizează pe români: "Dacă mergem în vizită, riscăm ca la Paște...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x