Căutare Live

Diferența între vaccinul împotriva Covid-19 destinat copiilor și cel destinat adulților. Explicațiile medicului Mihai Craiu

Medicul Mihai Craiu a vorbit despre diferențele dintre dozele de vaccin împotriva Covid-19 destinate copiilor cu vârste de la 5 la 11 ani și cele destinate adulților.

Medicul pediatru Mihai Craiu a precizat că dozele de vaccin anti-COVID destinate copiilor de la 5 la 11 ani sunt de trei ori mai mici decât dozele pentru adolescenți

Shutterstock & Antena 1

Medicul pediatru Mihai Craiu a precizat că este o diferență clară între doza administrată copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani și celelalte persoane. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 si 11 ani dozele de vaccin împotriva Covid-19 sunt de trei ori mai mici față de cele destinate adolescenților, a specificat pediatrul.

Medicul pediatru Mihai Craiu evidențiază faptul că dacă doza de vaccin este mai mică, atunci și posibilele efecte adverse sunt mai scăzute ca intensitate.

Medicul Mihai Craiu, despre vaccinul Covid pentru copii: „E într-o doză de trei ori mai mică decât doza pentru adolescenți”

„Ne aflăm în fața unui vaccin dedicat copiilor, a fost studiat special pentru copii, într-o doză de trei ori mai mică decât doza de adolescenți și într-un volum mai mic de 0,2ml, deci pot să îi asigur că nu vor simți aproape nimic”, a specificat medicul pediatru.

Citește și: MediCOOL, sezon 1, episod 16. În dialog cu pediatrul Mihai Craiu, despre depresia postpartum, varice și cum să renunți la fumat

Medicul Mihai Craiu este de părere că vacciul anti-Covid pentru copii, fiind într-o doză mai mică față de cea pentru adulți nu are motive să-i îngrijoreze pe părinți: „Vor experimenta copiii domniilor lor aceleași efecte adverse pe care le-au avut la alte vaccinuri pe care le-au făcut când erau mai mici”, a spus medicul.

Dr. Mihai Craiu i-a sfătuit pe părinți să le expice copiilor care sunt avantajele acestui vaccin.

Din experiența cu alte vaccinuri, de-a lungul anilor, li se spune copiilor că nu se va întâmpla nimic, că merg pentru un consult. Trebuie să le spunem onest că vor merge la spital și că vaccinul nu este o chestie de pedeapsă sau vreo conotație negativă, pur și simplu să-i facă super-eroi în fața super-microbului care poate să le viziteze corpul", a declarat medicul pediatru Mihai Craiu, potrivit Digi24.

Citește și: Societatea de Obstetrică şi Ginecologie, apel pentru gravide. De ce le îndeamnă să se vaccineze împotriva Covid-19: „Nu amânați”

Medicul Valeriu Gheroghiță a aunțat că 2.841 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani au fost programaţi în platforma naţională de vaccinare anti-COVID în perioada 13 - 20 ianuarie.

Câte cabinete de vaccinare anti-Covid pentru copii sunt în țară

Mediul a specificat într-o conferință de presă că sunt 220 de cabinete în toată țara unde copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani pot fi vaccinați. Dintre cele 220 de cabinete pediatrice, 6 sunt în București, câte una în fiecare sector.

Demararea campaniei de vaccinare va avea loc pe data de 26 ianuarie.

„Mai sunt încă 21 de cabinete de vaccinare pediatrice inactive şi care vor fi actualizate şi activate în platformă în funcţie de adresabilitate şi deciziile DSP-urilor judeţene. Demararea campaniei de vaccinare va avea loc pe data de 26 ianuarie", a anunțat medicul Valeriu Gheroghiță.

Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, și ce avere îi va lăsa fiicei sale, Eliza. Tânăra are 1... Omicron este pentru copii şi tineri o varianta mai periculoasă decât Delta. Iată ce spun specialiștii despre acest lucru...
Parteneri
Băuturi care te ajută să scapi de grăsimea abdominală. Sunt perfecte pentru orice vârstă
Catine.ro
Ultimele știri
x