Antena Căutare

Din 2018 ministrul Muncii vrea să acorde bani în loc de voucherele de vacanță! Sunteți sau nu de acord?

Este scandal pe tema voucherelor de vacanţă. Deşi o parte din angajaţii de la privat le-au primit deja, cei de la stat mai au de aşteptat. Atât de mult, că s-ar putea să nu le mai poată folosi deloc în această vară

Este scandal pe tema voucherelor de vacanţă. Deşi o parte din angajaţii de la privat le-au primit deja, cei de la stat mai au de aşteptat. Atât de mult, că s-ar putea să nu le mai poată folosi deloc în această vară.

În plus, ministrul Muncii mai vine cu o idee. Vrea ca, de la anul, angajaţii să primească bani în loc de vouchere. Măsura va afecta turismul românesc, pentru că mulţi români vor prefera să folosească banii în alte scopuri şi nu pentru a-i cheltui în concediu.

Problema este că ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, de la 1 decembrie 2018 va elimina aceste vouchere pentru bugetari şi va introduce prime în bani, lucru pe care pe noi ne deranjează pentru că noi nu avem nicio certitudine că aceşti bani vor ajunge în turism.

Voucherele de anul acesta ar putea fi folosite tocmai în vacanţă de iarnă

Noi reglementăm de la 1 iulie, dar acele vouchere se pot da după august, iulie sau august când va fi rectificarea bugetară. Peste un milion de angajaţi din sistemul public aşteaptă să primeasă cuponul care are o valoare de aproape 1.5000 de lei.

„Vom vedea ce se va întâmpla dacă vom recurge la această metodă. Ideea este că, în momentul în care primeşti aceste tichete ele au o destinaţie exactă. În momentul în care primeşti bani, bineînţeles că nu vor avea o destinaţie exactă şi nu îi va putea verifica şi contabiliza nimeni”, a declarat reprezentanta unei agenții de turism.

Turismul intern a primit o gură de oxigen după ce, în privat, s-au eliberat tichete de vacanţă. Doar anul trecut, au fost încasări de peste 10 milioane de euro. Dacă şi bugetarii ar primi voucherele, veniturile în turism s-ar dubla.

Pâinea se va scumpi, deși vom avea cea mai mare recoltă de grâu din ultimii cinci ani... În Timişoara, viitoare Capitală Culturală Europeană, tomberoanele sunt plimbate cu tramvaiul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x