Live acumObservator 12
Prime Time 20:23Asia Express - Drumul elefantului

20.000 de euro pentru sănătatea românilor, nefolosiți! Motivul este incredibil

O investiție de 20.000 de euro pentru sănătatea românilor este nefolosită. Este vorba despre o mașină destinată transportului de vaccinuri ce se află de mai bine de un an într-o parcare, deși ar fi trebuit să fie utilizată de către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. 

O investiție de 20.000 de euro pentru sănătatea românilor este nefolosită. Este vorba despre o mașină destinată transportului de vaccinuri ce se află de mai bine de un an într-o parcare, deși ar fi trebuit să fie utilizată de către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

Anul trecut, Primăria Capitalei a cumpărat o maşină frigorifică pentru transportul vaccinurilor către medicii de familie, doar că nu poate fi folosită din cauza lipsei de fonduri.

Mașina de 20.000 de euro stă într-o parcare, deoarece Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti nu are nici bani de combustibil şi nici şofer.

În acest timp, medicii de familie transportă serurile ori cu maşina personală, ori cu mijloacele de transport în comun. Variaţiile de temperatură afectează vaccinurilor.

Temperatura la care ar trebui transportat vaccinul este între două şi opt grade. Fiecare medic de familie este, însă, pe cont propriu.

„Dacă este aşa vom vedea care este situaţia, pentru că până la urmă nu cred că e un impediment să ai nişte surse pentru motorină sau pentru resursă umană. Să ne scrie, că le dăm noi de aici motorină, dacă nu au”, a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Nici în ţară situaţia nu este mai roz. medicii cară de asemenea vaccinurile cu sacoşa.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din Observator.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro