Antena Căutare

Directorul ANM: Probleme legate de inundatii pot sa apara si in alte zone decat cele in care au fost caderi masive de zapada

La Ministerul Mediului specialistii au prezentat harta cu zonele expuse pericolului de inundatii. Cel putin pana la 1 martie meteorologii sunt optimisti. Ei spun ca nu exista niciun pericol sa se produca inundatii la noi in tara.

Inundatiile pot insa aparea daca in timpul zilei sunt temperaturi pozitive, iar noapte sa nu fie temperaturi mai mici de 0 grade.

Intrebati care sunt judetele sau localitatile in care riscul producerii de inundatii este mai mare, specialistii din Ministerul Mediului au declarat ca nu pot sa precizeze punctual acest lucru, dar au mentionat ca nu exista comuna in care zapada sa fie de 50-60 de cm si despre care sa nu se spuna ca nu exista un risc major.

Directorul AIMA a precizat ca probleme legate de inundatii pot sa apara si in alte zone decat cele in care au fost inregistrate caderi masive de zapada.

Si hidrologii au dat asigurari ca debitele raurile au valori foarte scazute pentru aceasta perioada a anului, cu valori mult scazute sub debitele multianuale. Chiar si in cazul in care zapada se va topi si apa va merge in albiile raurilor tot nu sunt sanse sa avem inundatii.

E posibil insa, spun meteorologii sa avem inundatii de pe uscat pe uscat, sa se topeasca brusc in momentul care se va incalzi si pur si simplu va balti.




Foto: Intact Images

Sindicatele de la metrou ameninta cu greva, daca se externalizeaza telecomunicatiile... VIDEO! Centrul Bucurestiului paralizat de o duba: 3 masini lovite pe contrasens...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x