Antena Căutare

Directorul operaţional al Companiei Aeroporturi Bucureşti, Cristian Chirică, a fost suspendat din funcţie, după ce sute de oameni s-au înghesuit în aeroport, în pofida măsurilor impuse în contextul epidemiei de coronavirus

Cristian Chirică a fost suspendat din funcţia de director operaţional al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administează cele două aeroporturi ale Capitalei, după ce sute de români care s-au întors în noaptea de duminică spre luni din Marea Britanie s-au înghesuit pe aeroport pentru formalităţile necesare.

Cristian Chirică a fost numit în funcţie în urmă cu un an.

433 de pasageri sosiţi cu trei curse dinspre Doncaster Sheffield, Southend Londra şi Gatwick Londra s-au înghesuit în noaptea de duminică spre luni pentru formalităţile de la controlul de frontieră, fără a se ţine cont de regulile de păstrare a distanţei pentru evitarea îmbolnăvirii cu Covid-19.

Reprezentanţii Aeroportului Henri Coandă au declarat, la Antena 3, că aglomeraţia s-a produs din cauză că trei avioane au ajuns în acelaşi timp pe aeroport.

"Din nefericire, am avut trei curse la o distanţă mică de timp, 433 de pasageri. Noi am montat multe afişe cu informare, avem informări şi audio, cu privire la respectarea distanţei de doi metri. (...) Din nefericire, pe acea zonă avem şi controlul DSP-ului termoscannerul, deci oamenii trebuie să stea să prezinte formularul fie completat în avion, fie în zona aeroportului. Am amenajat special mese pentru completarea formularelor", a declarat Florin Dumitrescu, director general al CNAB, la Antena 3.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

Sursa : news.ro

Alertă! În Suceava ar fi mai mulți morți decât cei declarați oficial. Noul manager al Spitalului Județean susține că au ... Vârful pandemiei de coronavirus în România, abia după Paște. Alexandru Rafila: "Estimez sfârșitul lunii aprilie, în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x