Antena Căutare

Ghid de supraviețuire: Doctor Oz și recomandările pentru prevenirea infecției cu coronavirus

Doctorul Mehmet Oz a discutat pe larg metodele de prevenire împotriva infectării cu COVID-19 în cadrul emisiunii Fox&Friends. Gazda emisiunii consacrate americane "Dr.Oz", acesta devăluie elementele cheie împotriva reducerii riscului de contactare a virusului ce stârnit isteria globală.

Ghid de supraviețuire: Doctor Oz și recomandările pentru prevenirea infecției cu coronavirus
Doctor Oz

Cu aproximativ 500 de cazuri confirmate în America, conform informațiilor culese de Fox News și cel puțin 21 de decese din cauza coronaviruslui, doctorul Mehmet Oz, gazda emisiunii "Dr. Oz" a dezăluit propriile credințe și sfaturi despre cum fiecare om ar trebui să se ferească de virusul ce stârnit isterie în toată lumea.

Citește și: Urmează o criză? 70% dintre companiile româneşti nu sunt pregătite pentru blocajul economic provocat de COVID-19

Ghidul de surpaviețuire, conform doctorului Oz:

  • Spălați mâinile cu săpun și apă caldă pentru aproximativ 20 de secunde și folosiți dezinfectant cu 60% alcool
  • Dezinfectați suprafețele folosind un spray dezinfectant, în loc de șervețele, care pot împăștia germenii de la o suprafață la alta. Este recomandat să lăsați soluția să acționeze aproximativ trei minute înainte de a curăța cu laveta.
  • Asigurați-vă că dormiți cel puțin șapte ore pe noapte. Somnul este un element crucial în întreținerea unui sistem imunitar sănătos.
  • Faceți mișcare, măcar 30 de minute pe zi
  • Îmbunătățiți calitatea aerului pe care îl inhalați folosit un umidificator, pentru că virușii nu suportă aerul umed.
  • Dacă te afli la bordul unui avion, așezați-va lângă geam
  • Acordați-vă timp pentru meditație, întărește sistemul imunitar!
  • Evitați strângerile de mână. Doctor Oz spune că transferul de germeni este de zece ori mai mare decât un "fist bump" (atingerea pumnilor), însă nici această formă de salut nu este recomandată: "Un fist bump transferă o zecime din germeni în comparație cu o strângere fermă a mâinii.", spune Doctor Oz, dar îi încurajează pe oameni să se rezume la un salut printr-o mișcare de înclinare ușoară a capului.
  • Nu vă mai atingeți fața!
  • Este recomandat să aveți obiecte esențiale în casă, printre care alimente congelate și neperisabile, medicamente și consumabile de uz caznic, precum hârtia igienică, săpun și detergent.
  • Mâncați alimente și luați vitamine care ajută la întreținerea unui sistem imunitar sănătos. Mâncărurile pe bază de plante, fructele: mure, citrice, kiwi și tot ce înseamnă legume bogate în vitamine oferă corpului vitaminele și mineralele esențiale.
  • Vaccinați-vă împotriva gripei de sezon, pentru a nu fi confundată cu coronavirusul.
  • Dacă sunteți bolnav, luați 80 mg de Zinc în fiecare zi, 250 mg de vitamina C de două ori pe zi, 250 mg de Geta-Glucan și sirop de Sambucus de patru sau cinci ori pe zi.

Doctor Oz spune că aceste sfaturi sunt bune în general, nu doar în perioada unei epidemii.

Citește și: Alba-neagra cu coronavirusul. Sâmbătă, negativ, luni, POZITIV! Ce legătură există între pacientul din Caracal și bărbatul de 71 de ani din Suceava

Acesta a declarat că nu consideră autoizolarea ca fiind o variantă eficientă.

"Știți ce funcționează? Distanțarea socială. Eu, stând la o distanță de un braț față de tine. Fără să ne strângem mâna și fără să ne pupăm pe obraz. Manevrele acestea chiar funcționează.", a declarat acesta luni, în cadrul emisiunii "Fox&Friends".

Acesta adaugă, "Cred că provocăm mai mult rău decât bine dacă răspândim anxietatea, putem provoca mai mult rău chiar și decât virusul în sine."

Coronavirus. Metrorex introduce plata cu cardul la metrou, pentru a preveni răspândirea COVID-19... Fetiță sufocată de pătura cu care era învelită, după ce a fost lăsată singură în casă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x