Căutare Live

Cum putem steriliza masca de protecție? Ce se întâmplă dacă o pui în cuptorul cu microunde? Temperatura la care „moare” COVID-19 - VIDEO

Cât de eficient este cuptorul cu microunde pentru sterilizarea măștilor de protecție?

Cum putem steriliza masca de protecție? Ce se întâmplă dacă o pui în cuptorul cu microunde?

Captură YouTube

Purtarea măștilor de protecție este obligatorie pe durata stării de alertă. Cei care nu optează pentru varianta de unică folosință trebuie să învețe cum să sterilizeze masca.

„Având in vedere că a începtut perioada în care este obligatoriu să purtăm măști, și au început sa apară diverse informații cu privire la igienizarea măștilor, am făcut un experiment pornind de la întrebarea... PUTEM STERILIZA MĂȘTILE LA MICROUNDE?”, a scris Dan C. Vodnar, pe pagina sa de Facebook.

O echipă de cercetători francezi a reușit să demonstreze că noul coronavirus poate fi distrus dacă este expus la o temperatură de 92 de grade, timp de 15 minute.

Citește și:

„O pastilă în fiecare zi!” Medicamentul ce ar putea preveni infectarea cu noul coronavirus: „Și medicii din prima linie îl iau”

Se poate steriliza masca de protecție în cuptorul cu microunde?

Pornind de la această ipoteză, un cercetător de la USAMV Cluj-Napoca a încercat să sterilizeze o mască de protecție în cuptorul cu microunde.

„Vom face un experiment pe două tipuri de măşti, o mască chirugicală clasică şi o mască textilă.”

Pentru demonstrație s-au folosit două tipuri de măşti: una chirurgicală, cealaltă textilă.

Măștile au fost puse într-un cuptor cu microunde și lăsate timp de un sfert de oră. Din minut în minut, specialistul a verificat temperatura.

Citește și:

Adevărul despre vaccinul anti-coronavirus: 2.500 de oameni l-au primit deja! Anunțul a fost făcut abia acum. De ce nu este pus în vânzare?

„Concluzia acestui studiu este că, la microunde, măştile nu se încălzesc până la temperatura de 92 de grade Celsius, temeperatură invocată de către cercetătorii francezi. Prin urmare, nu putem numi procesul sterilizare”, a declarat Dan Vodnar – cercetător USAMV Cluj-Napoca.

ATENȚIE! Dacă încercați să sterilizați masca chirugicală în cuptorul cu microunde, să nu uitaţi să SCOATEȚI FIRUL METALIC!

Citește și:

Anunț de maximă importanță, de la medici! Ce se întâmplă, în aceste zile, în spitale: „S-a modificat. Foarte puțini sunt asimptomatici”

Cea mai frumoasă poveste de dragoste. Au murit în aceeași zi, dorm împreună de 800 de ani!... Un tată, filmat în timp ce își dădea fiica în leagăn, pe balcon, peste balustradă, la etajul OPT! „I-a riscat viața!” - ...
Parteneri
Cum se curăță perfect ardeii copți. Sfaturi pentru a-ți ușura munca
Catine.ro
Ultimele știri
x