Antena Căutare

Schimbare de ultimă oră în România! Izolarea și carnatinarea au fost suspendate temporar. De când se aplică aceste măsuri

Izolarea și carantinarea a fost suspendată temporar în Capitală, potrivit unui document prezentat la Antena 3, ce ar fi fost semnat chiar de directorul general adjunct din Ministerul Sănătății și de către Raed Arafat. 

”Având în vedere publicarea deciziei Curții Constituționale a României nr. 458 din 25.06.2020, în Monitorul Oficial, partea 1, nr. 591 din 02.07.2020 prin care s-a admis excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 25 alin(2), teza 2 din Legea nr 95/2005 privind reforma în domeniul sănătății și ale art 8 alin (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr 11/2929 privind stocurile de urgență medicală precum și unele măsuri aferente instituirii carantinei, prevederile legale privin izolarea la domiciliu și carantinarea se suspendă temporar, pentru o perioadă în care Parlamentul și Guvernul trebuie să pună în acord aceste prevederi cu dispozițiile Constituției”, se arată în document.

Ultimă oră! Explozie de cazuri noi de coronavirus în România. A doua zi consecutivă cu peste 400 de îmbolnăviri

În concluzie, măsura izolării la domiciliu/carantinării instituționalizate se suspendă temporar pentru toate persoanele (inclusiv persoanelor pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 02.07.2020.

Tototodată, ținând cont de contextul epidemiologic actual și de evoluția răspândirii infecției cu COVID-19, precum și riscul crescut de transmitere comunitară în rândul populației, pentru persoanele care au fost în contact cu un caz confirmat cu coronavirus, nu au finalizat perioadata de 14 zile de izolare/carantinare sau au venit dintr-o zonă considerată cu risc epidemiologic ridicat de transmitere, se recomandă autoizolare la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, respectând următoarele măsuri:

  • purtarea corectă a măștii de protecție în spații închise
  • spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun și folosirea de soluții dezinfectante pe bază de alcool
  • păstrarea distanței de cel puțin 1.5 metri între persoane

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

420 de cazuri, confirmate în România, în ultimele 24 de ore

Încă 420 de persoane au fost infectate cu coronavirus în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 28.166 de cazuri. De la ultima informare oficială, 21 de persoane au murit.

Potrivit informării oficiale transmise de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, în România, au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.432 au fost externate, dintre care 19.545 de pacienți vindecați și 887 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. Numărul de pacienți asimptomatici a suferit modificări față de ziua anterioară ca urmare a actualizării datelor de către unitățile sanitare, în ultimele 24 de ore.

Restricții sau relaxare? Ce se va întâmpla de la 1 iulie? Nelu Tătaru, anunț îngrijorător: „Este alarmant! Putem ajunge la o transmitere accelerată”

Până astăzi, 1.708 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 21 decese (12 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Maramureș, Mehedinți, București, Prahova, Sibiu și Tulcea.

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 7 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane de peste 80 de ani. Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Declarația pe proprie răspundere a devenit „declarație epidemiologică”. Unde suntem obligați să o prezentăm

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 420 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 224 de pacienți.

Scandal monstru într-un cartier rezidențial din Bragadiru. Mărturisirile unei femei: ”S-a supărat pe noi, ne-a aruncat m... Spații de cazare ale unei ferme de sparanghel la care lucrează români, închise de autoritățile austriece din cauza condi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x