Antena Căutare

Două stații de metrou au fost închise joi dimineață în București. Ce incident a avut loc

Joi dimineața, 26 mai 2022, alte două stați de metrou au fost închise în urma unui incident. Iată ce anunț a făcut Metrorex.

Oameni pe peronul de la metrou Galerie
Joi dimineața, 26 mai 2022, alte două stați de metrou au fost închise în urma unui incident. Iată ce anunț a făcut Metrorex. | Shutterstock

Metrorex a anunțat un nou incident la metrou la doar două zile după ce o garnitură defectă a blocat circulația între stațiile Universitate și Piața Romană marți, 24 mai 2022.

Joi dimineața, în jurul orei 4:45, stațiile de metrou Tineretului şi Eroii Revoluţiei au fost închise după ce a fost sesizat un miros de fum.

Ce metrou a transmis Metrorex despre incidentul de joi dimineață

Astăzi, 26 mai 2022, ora 4:45, în tunelul dintre staţiile Tineretului şi Eroii Revoluţiei, a fost sesizat miros de fum. Echipele de intervenţie Metrorex s-au prezentat imediat la faţa locului pentru remediere. Acestea au constatat deteriorarea (conturnarea) din cauza umidităţii şi a condiţiilor din tunel (praf, alte reziduri) a unui izolator aflat între şina de alimentare cu energie şi calea de rulare. Personalul Metrorex a acţionat conform procedurilor şi a sesizat ISU. Ventilaţia a fost acţionată imediat în sistem de evacuare a fumului din tunel/staţie. În scop preventiv, ISU a hotărât închiderea celor 2 staţii până la remediere. După verificări, staţiile au fost redeschise”, a declarat Metrorex joi dimineață, într-un comunicat, conform digi24.ro.

În urma unor verificări, cele două stații de metrou au fost redeschise. Nu au fost blocate alte trenuri în tunel și nu au existat călători evacuați, așa cum s-a întâmplat în cazul incidentului de marți, 24 mai 2022.

Citește și: Mărturisirile unui călător care se afla în metroul defect de la Piața Romană: „Ne-a fost teamă să nu murim asfixiați”

De asemenea, circulația metrourilor se desfăşoară la această oră în condiţii normale, relatează sursa citată mai sus.

Ce spune Raed Arafat despre incidentul de la metrou de marți dimineață, 24 mai 2022

Șeful DSU Raed Arafat a anunțat marți că au fost evacuate 172 de persoane în urma incidentului de la metrou. De asemenea, acesta a confirmat faptul că nu au existat victime, iar călătorii au primit imediat ajutor din partea pompierilor sosiți la fața locului.

„Incendiul a avut loc în tunel, motiv pentru care au trebuit să intervină pompierii şi să evacueze călătorii, după întreruperea curentului la şinele metroului. La acest moment, toate persoanele au fost evacuate. Din fericire, victime nu sunt”, a spus Raed Arafat.

Citește și: Panică la staţia de metrou Basarab. Călătorii au fost evacuaţi prin tunel, după ce o garnitură s-a oprit. Precizările Metrorex

Șeful DSU a menționat că cele 25 de persoane care au apelat la ajutorul medicilor au fost expuse la degajări mari de fum sau au făcut atacuri de panică.

Care este prețul benzinei și al motorinei în România, astăzi, 26 mai 2022. Ce benzinării practică prețul cel mai mic... Cristian Popescu Piedone contestă executarea pedepsei în dosarul „Colectiv”: „M-au luat… nevinovat. Ca pe un câine”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x