Antena Căutare

E oficial! Alimentele de pe rafturile magazinelor autohtone sunt diferite faţă de cele din Occident

Un document oficial arată clar că românii plătesc mult şi mănâncă ieftin. Alimentele de pe rafturile magazinelor autohtone sunt diferite faţă de cele din Occident, deşi au aceeaşi etichetă şi acelaşi preţ.

Un document oficial arată clar că românii plătesc mult şi mănâncă ieftin. Alimentele de pe rafturile magazinelor autohtone sunt diferite faţă de cele din Occident, deşi au aceeaşi etichetă şi acelaşi preţ.

Imagini dezgustătoare, într-un supermarket din România! Un șoarece se plimbă liber peste carnea pe care oamenii o cumpără: "Vă mușcă, nu puneți mâna pe el!"

Dublul standard îl descoperim în fiecare zi: de la mâncarea pe care o punem pe masă, până la detergentul din maşina de spălat.

Exemplul unui preparat din carne

Una este reţeta pentru cel din Vest, alta, pentru cel din România, de exemplu. La noi, are mai puţină carne, mai multă grăsime, mai multă sare, mai mulţi îndulcitori, conservanţi artificiali şi o greutate mai mică faţă de produsul original. Aceeaşi practică a schimbării reţetei o dată ce produsul a intrat pe piaţă se regăseşte şi la detergenţi şi se vede în puterea de spălare. În România, e nevoie de două măsuri pentru o spălare eficientă, în timp ce în Germania, de exemplu, e suficientă una, din acelaşi detergent.

Într-un nou document oficial al Parlamentului European, dublul standard este dezbătut pe pagini întregi. Românii cer reguli clare pentru măsurarea şi îndepărtarea practicii.

Cum autorităţile române întârzie să ia măsuri concrete, mulţi preferă să îşi facă cumpărăturile în afara ţării. Până la finalul lunii mai, Comisia Europeană spune că va începe testarea coşurilor de cumpărături din fiecare ţară. Dublul standard a fost semnalat de cehi şi de slovaci încă de acum 5 ani. Parlamentul European pregăteşte o metodologie comună de testare

CAZ REVOLTĂTOR! O femeie din Argeş, înjunghiată de iubit, a fost uitată în stradă de ambulanţă: „De ce l-au dus pe el în... Clasa zero şi afacerea vizelor de flotant! De astăzi, a început oficial goana după şcolile bune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x