Antena Căutare

Efectul dependentei de fast-food: imbatranirea organismului cu 6 ani!

Mancarea fast-food promovata de restaurantele tip McDonald’s, Burger King, KFC este de mult timp in razboi cu nutritionistii din intreaga lume. In presa, la TV, pe panourile publicitare tot mai multi doctori trag un semnal de alarma in ceea ce priveste efectul nociv al acestor mancaruri asupra sanatatii noastre. Totusi, nimeni nu pare sa castige inca aceasta batalie dupa cum se va vedea in cazul unei femei din Statele Unite.

Rosa si dependenta de fast-food

In tara fast-foodului, locuieste Rosa, o dependenta de junk food. Ea este doar unul din zecile de cazuri de dependenti de fast-food din lume. Dr.Oz, moderatorul emisiunii cu acelasi nume de pe Euforia TV, si-a petrecut intreaga zi urmarindu-i acesteia obiceiurile dupa ce a primit date despre ea. Rosa are 29 de ani, 115 kg, 100 cm in talie si consuma de 5-6 ori pe zi mancare nesanatoasa.

Simptomul 1 pentru dependenta ei: zeci de tranzactii facute cu cardul in fiecare zi, 6 zile pe saptamana, la diferite drive-thru-uri fast-food.

Simptomul 2: o zi intreaga pierduta pentru ca nu se poate abtine sa nu consume fast-food; mai exact de la 9 dimineata pana in jurul orei sase seara

Simptomul 3: bucuria pe care o simte atunci cand mananca burgeri, cartofi prajiti, inghetate si starea de negare in care se afla in ceea ce priveste impactul consumului exclusiv de fast-food asupra organismului sau.

La ce conduce consumul de fast-food

In emisiune, Dr Oz se inarmeaza cu teste si date pentru a o face pe Rosa sa inteleaga in ce pericol se afla. Kilogramele in plus nu sunt estetice, dar problema imediata este raul pe care il provoaca mancarea fast-food organismului sau.

Rezultatele testelor lui Dr.Oz sunt ingrijoratoare. Dupa numai o masa fast-food, consistenta sangelui din organism devine tulbure, laptoasa din cauza grasimii din artere. Mai mult, atasand electrozi la incheietura, se poate observa cum dupa o masa nesanatoasa, circulatia sangelui devine rapida deoarece inima este fortata sa pompeze sangele mai iute. Explicatia este simpla: grasimea strange arterele.

La o persoana cu caracteristicile lui Rosa - gen feminin, 29 ani, tensiunea arteriala este de 14.9 iar colesterolul depaseste cu mult limita de 100. in orice moment ea poate suferi un atac de cord. Toate aceste semne indica ca varsta ei reala este 35 ani; practic, fast-food-ul i-a rapit 6 ani din viata.

Sfatul doctorului

Planul doctorului este sa introduca alimente precum rosii si legume verzi in alimentatia ei zilnica, daca nu poate renunta la aceasta dependenta. Painea alba de la burger sa fie indepartata complet din meniu si inlocuita cu painite din fibre, consumate cu o ora, doua, inainte de fiecare masa. Astfel, se va instala un sentiment de saturatie si digestia se va imbunatati.

Secretul unei vieti sanatoase

Cei care nu se pot abtine de la mancarea fast-food, o pot consuma ca gustare, intre mesele principale. Alimentatia ficaruia ar trebui sa contina 5-6 portii de legume si fructe/zi, carne slaba-peste, pui, o data sau de doua ori pe saptamana. Sunt interzise mancarurile prajite cu mult ulei si dulciurile, afara de cele care contin o cantitate mica de zahar, precum ciocolata neagra cu 80% sau mai mult cacao.

Vezi clipul aici.

sursa foto:heritagerail.biz

Adio autostrada Comarnic-Brasov: Vinci-Aktor a renuntat la contractul de concesiune... Zi de doliu national in Romania - duminica, 18 aprilie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x