- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Oamenii de munte au luat foc in momentul in care au aflat ceea ce urmeaza sa se petreaca pe crestele din Carpati si au luat imediat atitudine. Mai ales ca unele trasee turistice ce urmeaza sa fie marcate in perioada urmatoare nu mai exista decat pe hartie. Cei mai afectati sunt ghizii montani care colinda toata ziua prin Fagaras si Bucegi. Acestia au inceput sa-si piarda din turisti. "Nu inteleg de ce sunt asa de zelosi salvamontistii din judetul Arges. Pe un varf unde exista un stalp, cam ruginit, e drept, este nevoie sa care inca unul, sa il monteze la doi-trei metri de cel vechi si sa puna pe cel nou placa cu numele varfului. Am observat asta pe Serbota. Probabil ca vor urma si alte varfuri. Cireasa de pe tort consta in faptul ca au aparut indicatoare noi catre trasee vechi. Adica inexistente. Ele existau acum peste 20 de ani.
De pe Varfu Serbota poti ajunge, conform noului indicator, la izvorul Topologului in trei ore si jumatate. Asta daca gasesti poteca, ca marcaj nu exista. La fel si din Saua Scara. Poti merge pe Valea Topologului in trei ore, dar tot conform indicatorului, ca traseu marcat nu exista. Sunt curios unde vor ajunge turistii care vor urma noile indicatoare", a declarat Iulian Cozma, unul dintre cei mai buni ghizi montani de la noi din tara. Stalpii nu au fost carati pe munte de salvamontisti, ci cu elicopterul. La Balea Lac, foarte multi polonezi si nemti vin in fiecare zi pentru a bate traseele din "Alpii Transilvaniei". Toti se arata dezgustati de "padurile" de stalpi pe care le intalnesc la peste 2.000 de metri altitudine.
Tot articolul pe Jurnalul
Foto: Jurnalul National