Antena Căutare

Elena Udrea "impadureste" muntii cu mii de stalpi din fier

Elena Udrea vrea ca Romania sa arate ca o floare. Din pacate, nu a reusit decat sa transforme turismul de la noi intr-o pitipoanca narcisista, cosmetizata in exces, dornica mereu sa mai puna ceva in plus.



Oamenii de munte au luat foc in momentul in care au aflat ceea ce urmeaza sa se petreaca pe crestele din Carpati si au luat imediat atitudine. Mai ales ca unele trasee turistice ce urmeaza sa fie marcate in perioada urmatoare nu mai exista decat pe hartie. Cei mai afectati sunt ghizii montani care colinda toata ziua prin Fagaras si Bucegi. Acestia au inceput sa-si piarda din turisti. "Nu inteleg de ce sunt asa de zelosi salvamontistii din judetul Arges. Pe un varf unde exista un stalp, cam ruginit, e drept, este nevoie sa care inca unul, sa il monteze la doi-trei metri de cel vechi si sa puna pe cel nou placa cu numele varfului. Am observat asta pe Serbota. Probabil ca vor urma si alte varfuri. Cireasa de pe tort consta in faptul ca au aparut indicatoare noi catre trasee vechi. Adica inexistente. Ele existau acum peste 20 de ani.

De pe Varfu Serbota poti ajunge, conform noului indicator, la izvorul Topologului in trei ore si jumatate. Asta daca gasesti poteca, ca marcaj nu exista. La fel si din Saua Scara. Poti merge pe Valea Topologului in trei ore, dar tot conform indicatorului, ca traseu marcat nu exista. Sunt curios unde vor ajunge turistii care vor urma noile indicatoare", a declarat Iulian Cozma, unul dintre cei mai buni ghizi montani de la noi din tara. Stalpii nu au fost carati pe munte de salvamontisti, ci cu elicopterul. La Balea Lac, foarte multi polonezi si nemti vin in fiecare zi pentru a bate traseele din "Alpii Transilvaniei". Toti se arata dezgustati de "padurile" de stalpi pe care le intalnesc la peste 2.000 de metri altitudine.

Tot articolul pe Jurnalul

Foto: Jurnalul National

Chiriile apartamentelor au scazut cu 18,5% in 12 luni... Un bloc din Brasov sta sa cada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x