Românii sunt topiți după orice desert în stil Dubai. Aroma fisticului, textura cataiful și gusturile tradiționale dau, de regulă, rezultate dulci deosebite. A venit rândul unui alt preparat tradițional să fie reinterpretat.
Citește și: Drob de pui pentru Paște, o rețetă simplă și delicioasă
Rețetă de pască Dubai. Trendul persistă în România. Cum poți să o prepari chiar la tine acasă
Pasca este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa de Paște a românilor. În acest an însă rețeta a fost reinterpretată, mergând pe gusturile românilor în continuă schimbare.
Astfel a apărut pasca Dubai. Desertul este ideal pentru sărbătorile Pascale și nu este deloc greu de făcut, potrivit unei surse.
Ingrediente pentru Pasca Dubai
- aproximativ 300 de grame de aluat de cozonac
- 500 de grame de brânză de vaci
- 400 de grame de ciocolată fină topită
- 300 de grame de cremă de ciocolată
- 250 de grame de mascarpone
- 200 de grame de cremă de fistic
- 150 de grame de fidea de cataif coaptă
- 100 d egrame de lapte condensat
- 100 de grame de zahăr
- 80 de grame de chipsuri de ciocolată
- 3 ouă
- 1 linguriță de esență de vanilie
- 1 lingură de amidon
- 1 praf de sare.
Mode de preparare pască Dubai
Se începe cu prepararea bazei pentru pasca Dubai. Astfel că, se tapetează o formă rotundă de copt și se așază aluatul de cozonac, inclusiv pe pereți.
Într-un vas separat se amestecă brânza, ouăle, zahărul, vanilia și amidonul. Peste compoziție se pune praful de sare, după care se adaugă chipsurile de ciocolată.
Întreaga compoziție se pune în tavă, după care se bagă la cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius, unde se ține 60 de minute, după care se lasă să se răcească.
Citește și: Cine gătește de Paște în bucătăria lui Chef Ștefan Popescu: „Mi se pare un obicei sănătos” | Exclusiv
Următorul pas este crema de ciocolată. Într-un alt vas se amestecă crema de ciocolată cu mascarpone, până se obține o compoziție fină.
Pentru crema Dubai, se amestecă crema de fistic, cataiful copt și laptele condensat, până se obține o textură maleabilă.
După ce pasca s-a răcit, se întinde pe ea crema Dubai, începând din centru, fără să se ajungă până la margini. În jurul acesteia se adaugă crema de ciocolată, după care se bagă pasca la frigider timp de 2 sau 3 ore. După care, se toarnă glazura de ciocolată topită și se lasă să se scurgă peste celelalte două creme.
După care pasca Dubai este numai bună de savurat. Acest desert aromat poate deveni rapid atracția serii. Familia și invitații îl vor devora.
Cu ce merge carnea de miel? Preparate care se potrivesc cu carnea de miel... Cum poți face acasă ouă de ciocolată. Rețeta delicioasă care îți asigură distracția în familie...