Antena Căutare

Elena Udrea părăsește penitenciarul pentru scurt moment. Care este motivul. Fostul ministru este condamnat la 6 ani de închisoare

Elena Udrea iese luni, 20 iunie, din Penitenciarul Târgşor, unde e încarcerată de patru zile, și este adusă în fața magistraților de la Curtea Supremă, care judecă recursul în casaţie declarat de fostul ministru împotriva deciziei prin care a primit 6 ani de închisoare.

colaj de fotografii cu elena udrea blonda in catuse si in costum albastru elibertata Galerie
Elena Udrea iese luni, 20 iunie, din Penitenciarul Târgşor, unde e încarcerată de patru zile, și este adusă în fața magistraților de la Curtea Supremă, care judecă recursul în casaţie declarat de fostul ministru împotriva deciziei prin care a primit 6 ani de închisoare. | Hepta

Elena Udrea a postat un mesaj, duminică, cu o zi înainte de recursul în dosarul său. Acesta vrea să scoată în evidență că rejudecarea dosarului "Gala Bute", ar duce la achitare: "Cine se teme de rejudecarea Galei Bute?".

Pentru Elena Udrea şi Rudel Obreja, recursul în casaţie, o cale extraordinară de atac, e ultima şansă de a scăpa de condamnările cu închisoarea din dosarul „Gala Bute”

Fostul ministru spune că, dacă dosarul Gala Bute este rejudecat de către judecători independenţi, singura soluţie posibilă este achitarea. Elena Udrea a fost încarcerată la Penitenciarul Târgşorul Nou.

Elena Udrea mai acuză faptul că cineva care nu mai poate da ordine judecătorilor astăzi aşa cum o făcea în trecut, pentru că azi nu mai există „sistemul paralel de justiţie”, a pus la cale un plan bine ticluit prin care a manipulat judecători şi i-a determinat prin "intoxicări" să se răzgândească în dimineaţa zilei de 7 aprilie şi să îi respingă contestaţia în anulare.

Pentru Elena Udrea şi Rudel Obreja, recursul în casaţie, o cale extraordinară de atac, e ultima şansă de a scăpa de condamnările cu închisoarea din dosarul „Gala Bute”, potrivit Libertatea.

În cazul în care li se admit cererile, judecătorii ar putea dispune fie achitarea celor doi, fie rejudecarea cauzei, potrivit sursei citate mai sus.

Citește și: Reacția Elenei Udrea, după decizia de extrădare în România. Ce a spus despre fiica sa de trei ani. Cum îi va explica prin ce trece

Elena Udrea a fost acuzată și condamnată pentru 3 infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false

Elena Udrea şi Obreja au formulat recurs în casaţie în ianuarie 2019; cererile lor au fost admise în principiu de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în octombrie 2019, iar cauza a fost repartizată unui complet de 5 judecători.

Elena Udrea este acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. Elena Udrea a organizat în anul 2011 "Gala Bute", după discuții cu președintele FR Box, Rudel Obreja. Fostul ministru a cerut subordonaților din Ministerul Dezvoltării să găsească soluții pentru finanțarea meciului, „urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute”, spun procurorii DNA şi judecătorii care au pronunţat verdictul final.

Citește și: Ce conține bagajul Elenei Udrea pentru închisoare. Restricțiile drastice pe care trebuie să le respecte după gratii

Elena Udrea a fost acuzată și condamnată pentru 3 infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Magistraţii precizează că „sumele de bani obținute de Udrea au intrat fie nemijlocit în patrimoniul ei (în numerar ori prin plata unor bunuri și servicii), fie în patrimoniul unor persoane indicate de ea (Organizația București a unui partid și Rudel Obreja)”.

Citește și: De ce Adrian Alexandrov refuză să o lase pe fiica lui cu Elena Udrea să-și viziteze mama în penitenciar. Cum explică decizia

Anunț de interes pentru bucureșteni! Timp de două luni Pasajul Unirii din Bucureşti va fi închis circulaţiei. Care este ... ANAF anunță controale masive la persoanele fizice. Cum se vor desfășura. Conturile de Facebook ale românilor, luate în v...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x