Antena Căutare

Condițiile de care va avea parte Elena Udrea la Penitenciarul Târgșorul Nou. Ce hrană și ce facilități va primi fostul ministru

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a explicat în ce condiții va fi închisă Elena Udrea. Comunicatul FSANP a venit în contextul în care judecătorii bulgari au decis extrădarea fostului minisru, asta după ce Elena Udrea a cerut să nu fie extrădată din cauza condițiilor din penitenciarele românești.

Colaj cu Elena Udrea Galerie
Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare | Hepta

Președintele FSANP, Cosmin Dorobanțu, a afirmat că Elena Udrea va avea parte de condiții mai bune în penitenciar, decât bătrânii din azile, sau copiii din orfelinate. Reprezentantul sindicatului a transmis un comunicat prin care a specificat care vor fi condițiile de care va avea parte Elena Udrea în penitenciar. Reprezentantul sindicatului a menționat că fostul ministru va avea parte de un meniu diversificat, de plimbări în aer liber în spațiile special amenajate, dar și de acces la TV, potrivit fsnap.ro.

Elena Udrea a reintrat în atenția presei, după condamnarea definitivă la închisoare de 6 ani, pe care a decis-o ÎCCJ în dosarul gala Bute pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Citește și: Cum a încercat Elena Udrea să convingă judecătorii din Bulgaria să nu o trimită în România. Ce pledoarie a avut

După mai multe amânări, judecătorii Bulgari au decis extrădarea fostului ministru în România, pentru săvârșirea pedepsei cu închisoarea.

În ce condiții va fi închsiă Elena Udrea în cadrul Penitenciarului Ploiești-Târgșorul Nou

„Specificul Penitenciarului Ploiești-Târgșorul Nou este reprezentat de celule concepute pentru cazarea la comun a persoanelor private de libertate femei. Din punct de vedere al spațiului asigurat Elenei UDREA, garantăm opiniei publice că va fi optim pentru respectarea unui spațiu minim individual de 4 mp pe toată perioada executării pedepsei de către fostul ministru.

Camerele de deţinere asigură fiecărei persoane pat individual, sunt dotate cu mobilier specific, instalaţii de încălzire şi utilităţi igienico-sanitare, astfel încât fiecare persoană deținută să aibă acces permanent la apă potabilă și zilnic la apă caldă, acces nerestricționat și permanent la grupurile şi instalaţiile sanitare pentru satisfacerea nevoilor fiziologice, și a celorlalte nevoi specifice genului, ori de câte ori este necesar, în condiţii de igienă şi intimitate.

Spațiile de deţinere sunt amenajate, astfel încât să permită iluminatul natural şi artificial precum şi aerisirea optimă a acestora. În fiecare cameră sunt montate mese pentru servirea hranei, rafturi pentru depozitarea produselor, cuiere şi bănci iar în baie rafturi pentru păstrarea încălţămintei. Celelalte bunuri de folosinţă îndelungată sunt păstrate la magazia penitenciarului unde deţinutele au acces conform programului stabilit”.

Reprezentantul FSANP a vorbit despre condițiile de trai de care va avea parte Elena Udrea.

Citește și: Ce avere a declarat Elena Udrea, ultima dată când a deținut o funcție publică. Ce terenuri și bijuterii deținea când era deputat

Grupurile sanitare sunt dotate cu chiuvetă, duș, oglindă, etajeră şi vas WC, compartimentate astfel încât să asigure intimitatea persoanelor custodiate. Cabinele de toaletă sunt despărţite de grupul sanitar prin intermediul uşilor PVC, având asigurată ventilaţie naturală printr-o fereastră.

Accesul la apă potabilă este asigurat permanent, prin racordarea Penitenciarului Ploiești-Târgșorul Nou la o sursă autorizată proprie. Calitatea apei, este certificată periodic prin buletine de analiză, scopul fiind acela ca valorile să corespundă normelor în vigoare.

Apa caldă este distribuită în cadrul tuturor secțiilor de deținere, zilnic, în intervalul orar stabilit prin programul aprobat de directorul locului de deținere.

Ce se va întâmpla dacă Elena Udrea nu va presta muncă în afara camerei

Elena UDREA va avea puse la dispoziție articole de cazarmament (saltea, lenjerie de pat, pătură și pernă), conform normativului existent și valabil pentru toate persoanele condamnate din sistem.

Elenei UDREA i se va asigura zilnic plimbarea în aer liber timp de minimum două ore, în curți de plimbare amenajate. Dacă fostul politician nu va opta să presteze muncă ori să participe la alte activități în afara camerei, perioada minimă de plimbare în aer liber va fi de 3 ore, indiferent de regimul de executare”, se arată în comunicat.

Ce meniuri va avea Elena Udrea în Penitenciar

Mâncarea pe care o va primi Elena Udrea va fi recomandată de un medic.

„Hrana Elenei UDREA se va realiza în baza unui meniu diversificat pentru fiecare normă de hrană, cu menționarea normelor asigurate la mic dejun, prânz și cină. Meniurile sunt avizate de către medicul şef, acestea fiind afișate, zilnic, în cadrul fiecărei secții de deținere.

Asigurarea menținerii legăturii cu mediul de suport este realizată prin intermediul vizitelor, comunicărilor on-line si prin apeluri telefonice efectuate prin intermediul telefoanelor amplasate în interiorul camerei. Mai mult, Elena UDREA va beneficia de televizor amplasat în camera de deținere, precum și de publicaţii, emisiuni radiofonice şi televizate.

Dreptul la asistenţă medicală, tratament şi îngrijiri al Elenei UDREA este garantat, fără discriminare în ceea ce priveşte situaţia ei juridică sau regimul de executare. Dreptul la asistenţă medicală include intervenţia medicală, asistenţa medicală primară, asistenţa medicală de urgenţă şi asistenţa medicală de specialitate.

Dreptul la îngrijiri include atât îngrijirile de sănătate, cât şi îngrijirile terminale. Asistenţa medicală, tratamentul şi îngrijirile în penitenciare se asigură, cu personal calificat, în mod gratuit, potrivit legii, la cerere sau ori de câte ori este necesar. Elena UDREA va beneficia, în mod gratuit, de medicamente, îngrijiri și tratament medical”, se arată în comunicatul Sindicatului.

Mircea Geoană, dezvăluiri despre întâlnirea cu Vladimir Putin. Ce nemulțumire avea despre România, cu mai mulți ani în u...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x