Antena Căutare

Ce conține bagajul Elenei Udrea pentru închisoare. Restricțiile drastice pe care trebuie să le respecte după gratii

În ciuda eforturilor sale, Elena Udrea, condamnată definitiv în dosarul Gala Bute, a fost extrădată în România. Fostul ministru a intrat în țară prin Vama Giurgiu și a fost ulterior predată polițiștilor de la Penitenciarul Târgșor.

colaj foto elena udrea Galerie
Elena Udrea s-a gândit la toate și s-a pregătit și pentru vremea rece. Ce obiecte nu are voie să ia cu ea. | Hepta

După mai bine de două luni în arestul poliției bulgare, Elena Udrea a ajuns în decursul zilei de joi, 16 iunie, în România. În jurul orei 19:00, fostul ministru al Turismului a fost dus la Penitenciarul Târgșor, din Prahova, acolo unde va executa pedeapsa de 6 ani la care a fost condamnată în dosarul Gala Bute.

Ce conține bagajul Elenei Udrea pentru închisoare

Conform informațiilor apărute, Elena Udrea a intrat în țară pe la Vama Giurgiu, iar apoi a fost predată autorităților de la Pentienciarul Giurgiu. Ce orice alt deținut, politicianul trebuie să se supună regulilor stricte de după gratii, așa că a fost nevoită să aibă un bagaj mic, care să conțină doar strictul necesar.

Potrivit Spynews.ro, bagajul Elenei Udrea pentru închisoare poate conține: două perechi de papuci sau sandale, două basmale, şapte piese de lenjerie intimă şi şapte maiouri. În plus, fostul ministru mai are în bagaj zece perechi de ciorapi, o eşarfă, cinci batiste, trei rochii şi trei fuste, cinci tricouri și trei cămăşi.

Politicianul s-a gândit la toate așa că s-a pregătit și pentru condițiile de vreme mai puțin favorabilă. În bagajul pe care l-a luat cu ea la Penitenciarul Târșor din Prahova, unde va sta în următoarea perioadă, ea a mai pus și o haină de iarnă, dar şi un pardesiu.

Citește și: Clipe grele pentru familia Elenei Udrea. Cum se descurcă iubitul vedetei care a rămas singur cu fiica lor, din nou

Restricțiile pe care Elena Udrea trebuie să le respecte după gratii. Ce nu are voie să pună în bagaj

Așa cum spune regulamentul de ordine interioară, deținutelor le este permis să poarte bijuterii, însă cu o singură condiție – să nu fie confecționate din metale prețioase, și nici să nu aibă pe ele montate pietre prețioase.

Regulile însă devin mai stricte când vine vorba despre iginea personală. Printre restricțiile de după gratii se numără: este permisă doar o sticlă de parfum de cel mult 200 ml, iar recipientul nu trebuie să aibă mecanism de pulverizare. Parfumul nu poate fi adus de acasă, ci va trebui cumpărat de la magazinul penitenciarului, împreună cu alte produse de igienă personală (săpun, şampon, derergenţi, pastă de dinţi etc.), transmite Viva.ro.

Citește și: Reacția Elenei Udrea, după decizia de extrădare în România. Ce a spus despre fiica sa de trei ani. Cum îi va explica prin ce trec

Deținutele de la Târgşor nu au voie să aibă decât un foehn de putere mică (cel mult 500 W), fără alte ustensile de coafat. Cu toate acestea, în închisoare există o frizerie şi un coafor, unde au acces şi deţinutele, dar tot cu anumite restricţii.

Mai mult, pe lista obiectelor interzise se află inclusiv lămâile și derivate ale acestora, precum sare de lămâie sau Helas. Deși pare curios, acest aliment este interzis în spatele gratiilor pentru că este folosit ca ingredient pentru administrarea heroinei – un drog extrem de întâlnit în penitenciare.

De ce condiții va avea parte Elena Udrea la Penitenciarul de la Târgșor

Elena Udrea a susținut încă de când a fost prinsă de autoritățile din Bulgaria, la granița cu Grecia, că nu își dorește să fie încarcerată în România, din cauza condițiilor dificile din închisoare. În acest context, Președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a explicat care sunt, de fapt, condițiile în care va sta aceasta.

Conform declarațiilor lui, Elena Udrea va avea parte de condiții mai bune în penitenciar, decât bătrânii din azile, sau copiii din orfelinate. Reprezentantul sindicatului a transmis un comunicat prin care a menționat că fostul ministru va avea parte de un meniu diversificat, de plimbări în aer liber în spațiile special amenajate, dar și de acces la TV, potrivit fsnap.ro.

Ce spune Vladimir Putin despre vizita liderilor europeni la Kiev. Avertismentul Kremlinului pentru Klaus Iohannis și ali... Traian Băsescu s-a mutat la bloc. Primele imagini de la noua sa locuință, în valoare de jumătate de milion de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x