Antena Căutare

Elevii intră în vacanţa de vară! A fost anunțată structura anului școlar 2019-2020

Elevii intră vineri, 14 iunie, în vacanța de vară, care se va încheia pe 9 septembrie. De cealaltă parte, însă, pe absolvenții clasei a VIII-a îi așteaptă emoții mari, întrucât începând de marți vor susține Evaluarea Națională. De asemenea, probele Bacalaureatului au început deja.

Elevii intră vineri, 14 iunie, în vacanța de vară, care se va încheia pe 9 septembrie. De cealaltă parte, însă, pe absolvenții clasei a VIII-a îi așteaptă emoții mari, întrucât începând de marți vor susține Evaluarea Națională. De asemenea, probele Bacalaureatului au început deja.

Cei aproximativ 2,9 milioane de elevi din România intră, vineri, în vacanţa de vară.

Elevii de clasa a VIII-a mai au de susţinut Evaluarea Naţională, care debutează marţi, iar rezultatele vor fi afişate în 25 iunie.

Bacalaureatul a început în 3 iunie cu probele orale. Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, încep luni, 1 iulie, cu examenul la Limba şi literatura română. Proba la Limba si literatura maternă este programată marţi, 2 iulie, iar proba obligatorie a profilului, miercuri, 3 iulie. Ultima probă scrisă - cea la alegere a profilului şi specializării - se va desfăşura joi, 4 iulie.

Articolul continuă după reclamă

Anul școlar 2019-2020 aduce schimbări pentru elevi! A fost aprobată o nouă disciplină pentru liceeni

Afişarea primelor rezultate este programată pentru data de 8 iulie şi este urmată de depunerea eventualelor contestaţiilor. Între 9 şi 12 iulie vor fi soluţionate eventualele contestaţii, în timp ce afişarea rezultatelor finale este prevăzută pentru data de 13 iulie, potrivit News.ro.

Anul şcolar 2019-2020 va începe în 9 septembrie şi se va încheia în 12 iunie. Semestrul I se va încheia în 20 decembrie, iar al doilea semestru începe în 13 ianuarie.

Pentru profesori, anul şcolar 2019-2020 începe pe 1 septembrie şi se încheie pe 31 august, având 35 de săptămâni. Pentru elevi, cursurile încep pe 9 septembrie şi se încheie în 12 iunie.

Elevii de clasa a VIII-a vor încheia cursurile în 5 iunie, iar cei de clasa a XII-a şi a XIII-a seral şi frecvenţă redusă vor încheia cursurile în 29 mai.

Se schimbă totul în învățământul românesc! Elevii ar putea să primească tablete: ”Am putea să avem începând cu anul școlar următor!”

Anul şcolar nu va mai fi la fel de fragmentat ca până acum. Astfel, semestrul I se va încheia în 20 decembrie, când începe vacanţa de iarnă.

În săptămâna 26 noiembrie octombrie - 3 noiembrie, preşcolarii şi copiii din clasele primare vor avea vacanţă.

Semestrul al II-lea începe în 13 ianuarie şi se încheie în 12 iunie, iar vacanţa de primăvară va fi în perioada 4-21 aprilie.

Schimbări importante anunțate de Ministerul Educației! Elevii vor avea cel mult 25 de ore pe săptămână

Programul „Şcoala altfel” se va desfăşura în perioada 7 octombrie 2019 - 20 mai 2020, pe o perioadă de cinci zile lucrătoare, care să nu coincidă cu aceea a tezelor.

Doi șoferi nervoși și-au oprit mașinile în mijlocul unei intersecții aglomerate și s-au luat la bătaie... S-a luptat și a reușit să facă ce n-au putut autoritățile! Datorită unei femei, o comună din Argeș va trăi în condiții c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x