Căutare Live

Guvernul s-a răzgândit! Elevii sunt obligați să poarte mască la școală și la examene

Deși elevii se numărau printre categoriile de persoane exceptate de la obligativitatea purtării măștilor de protecție, acum, Guvernul a modificat legea, astfel că ei vor fi nevoiți să le poarte. 

Guvernul s-a răzgândit! Elevii sunt obligați să poarte mască la școală și la examene

În setul de excepții făcut public zilele trecute, printr-un comunicat oficial al Ministerului Sănătății, elevii nu erau obligați să poarte măști de protecție în timpul orelor, dacă se respectă distanțarea corespunzătoare.

Ulterior, însă, în varianta varianta publicată în Monitorul Oficial excepția privind elevii a fost eliminată.

Când vine al doilea val de coronavirus. Avertismentul sumbru lansat de un expert: ”E mai aproape decât ne așteptăm!”

Astfel, situațiile în care masca poate fi scoasă sunt: atunci când, la locul de muncă, angajatul este singur în birou, dacă o persoană suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, dacă desfășoară activități fizice intense sau condițiile de muncă sunt solicitante, la temperaturi ridicate sau umiditate crescută, de exemplu.

De asemenea, fără mască pot rămâne și copiii care au mai puțin de cinci ani, dar și vorbitorii în public, dacă există o distanță de trei metri între persoane și o audiență de maximum 16 persoane.

Coronavirus în România, 24 mai 2020. Live Update. Aproape 18.000 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus. Numărul deceselor se ridică la 1.176

Măștile de protecție, obligatorii în spațiile închise

În timpul stării de alertă, obligativitatea purtării măștii se aplică în magazine, mijloace de transport în comun sau la locul de muncă.

Măsura este valabilă până la 16 iunie, dată la care expiră starea de alertă, instituită pe 18 mai, după ridicarea stării de urgență.

Mai trebuie spus că amenzile pentru nepurtarea măștii sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

O asistentă medicală a murit la câteva ore după ce a născut. Nici bebelușul nu a supraviețuit. Soțul femeii, distrus de ... Explozie de cazuri de coronavirus în județul Galați. Două sate, plasate în carantină: ”Nimeni nu mai iese, nimeni nu mai...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri